Τα εγκαίνια του τρίτου Κοινωνικού Παντοπωλείου του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε σήμερα στις 8 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ στη Δάφνη, παρουσία Εκπροσώπου της Α.Μ. Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Eκπροσώπου και Στελεχών της Κυβέρνησης, Εκπροσώπων Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, λοιπών επισήμων και πλήθος λαού της τοπικής κοινωνίας.

Στη διάρκεια των εγκαινίων έγινε παρουσίαση των δράσεων της «Αποστολής» με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο του οργανισμού και τις παρεμβάσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα με γνώμονα την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του τόνισε ότι η «Αποστολή» ως φορέας κοινωνικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανοίγει σήμερα τις πόρτες του τρίτου Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνοντας την δυνατότητα πρόσβασης σε ακόμη περισσότερους κατοίκους στην πρωτεύουσα και ιδιαίτερα των ασθενέστερα οικονομικά ευνοούμενων συνανθρώπων μας με σκοπό την διευκόλυνση των αναγκών τους και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση.

«Η Εκκλησία βρίσκεται δίπλα σε όποιον υποφέρει, δυσκολεύεται και παλεύει για την επιβίωση τη δική του αλλά και της οικογένειας του. Κάθε ελληνικό νοικοκυριό σήμερα βιώνει την στέρηση, τις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, την απελπισία και την απόγνωση, την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Είμαστε κοντά στα προβλήματα τους δίπλα τους να τους στηρίξουμε και να τους ενισχύσουμε.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι εδώ και θα εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία που έχει πληγεί από τη σημερινή σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Ευχόμαστε να μην υπάρχουν άλλα κοινωνικά παντοπωλεία» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων λέγοντας πως είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση ενώ πρόσθεσε πως το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής στηρίζεται από τους φτωχούς ανθρώπους που προσφέρουν από το υστέρημα τους».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαφτάρης, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, οι Βουλευτές κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και λοιποί προσκεκλημένοι.