Τι θα γίνει στον αγώνα της Κυριακής (3/9) δεν μπορεί να το ξέρει κανείς από τώρα, οι κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Formula 1 στη Μόντσα όμως πήγαν όπως ήθελαν οι οπαδοί της Ferrari, οι οποίοι είδαν τον Κάρλος Σάινθ να παίρνει την pole position και τον Σαρλ Λεκλέρ την 3η θέση, με τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull να είναι, ανάμεσά τους, στη 2η.

Το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει εξελιχθεί καθόλου καλά για τη Ferrari, η οποία όμως θέλει για λόγους γοήτρου να πάρει τη νίκη στο γκραν πρι που θα γίνει στην έδρα της. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έγινε σήμερα (2/9) στις κατατακτήριες δοκιμές αφού η pole position βάφτηκε κόκκινη.

Ο Σάινθ με χρόνο 1:20.294 ήταν πιο γρήγορος από όλους και είναι αυτός που θα εκκινήσει από την 1η θέση στον αγώνα, αφήνοντας πίσω του, στις λεπτομέρειες, τον Φερστάπεν που έκανε 1:20.307 ενώ την 3η θέση πήρε ο Λεκλέρ με χρόνο 1:20.361 και την 4η ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes κάνοντας 1:20.671.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Πέρεζ, Άλμπον, Πιάστρι, Χάμιλτον, Νόρις και Αλόνσο, με το ενδιαφέρον πλέον να στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής που θα αρχίσει στις 16:00.

Κατατακτήριες δοκιμές Formula 1 στη Μόντσα