Με 44 πληρώματα θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος στο Νομό Ηλείας το διήμερο 29 και 30 Απριλίου. Το 43ο Ολυμπιακό Ράλι ανοίγει την αυλαία του κορυφαίου θεσμού αγώνων αυτοκινήτου στη χώρα μας, προσελκύοντας πολλές και ποιοτικές συμμετοχές.

Ο αγώνας διεξάγεται από το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι η ΔΗΚΕ Πύργου, το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής.

Ο αγώνας αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 75,73 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα το πρωί της Κυριακής θα κατευθυνθούν στην ειδική διαδρομή «Δούκα-Μηλιές» (μήκος 12,28 χλμ), η οποία θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, ενώ συνολικά τρεις φορές θα διέλθουν από την πανέμορφη ειδική διαδρομή «Φολόη» (μήκος 13,01 χλμ). Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την PowerStage«Επιτάλιο-Αλφειούσα» (μήκος 12,14 χλμ.). Τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 203,44χλμ, με127,71 χλμ απλών διαδρομών.

Από τον πίνακα των συμμετοχών ξεχωρίζουν οι πρωταθλητές του 2021, Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία με Volkswagen Polo R5. Οι Κύπριοι οδηγοί στην προσπάθειά τους για τη νίκη θα συναντήσουν τους Γιώργο Κεχαγιά –Χρήστο Κουζιώνη με Skoda Fabia Rally2 Evo (Πρωταθλητές 2019) και τους πολύπειρους Γιάννη Παπαδημητρίου – Νίκο Πετρόπουλο με Skoda Fabia R5 (Πρωταθλητές 1999 & 2020). Διεκδικητές του βάθρου αναμένεται να είναι και οι Πρωταθλητές Κύπρου 2019, Πέτρος Παντελή – Πάμπος Λάος στα μπάκετ ενός Citroen DS3 R5.

Το Σάββατο 29 Απριλίου στην πόλη του Πύργου και συγκεκριμένα στο Πάρκο ΣΠΚΠύργου (Είσοδος από Οδό Κοκκίνου και Έξοδος από Οδό Πατρών) θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα (ώρες 15:00 έως 18:30), ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 21:00 θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων – Εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα.

Το Service Park βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, στο σχολείο-γήπεδο του Δ.Δ.Λάλα. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 30 Απριλίου στις 09:00 στην έξοδο του Service Park (σχολείο- γήπεδο Δ.Δ. Λάλα) και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 16:30 την ίδια ημέρα. Η απονομή των Επάθλων θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, Σάκη Καράγιωργα στις 18:45.

Περισσότερες πληροφορίες για αγωνιζόμενους και θεατές, είναι διαθέσιμες και στη σελίδα της ΑΟΛΑΠ στο Facebook.