Αν και η κατηγορία των SUVs είναι πλέον πολύ σημαντική στην Ευρώπη, ήταν ακόμα αναδυόμενη όταν το Hyundai Tucson έφτασε πριν από δύο δεκαετίες. Από το λανσάρισμά του το 2004, το παγκόσμιο bestseller της Hyundai έχει σταθερά ανατρέψει την τάση. Τώρα στην 4η γενιά του, το Tucson εξακολουθεί να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ευρωπαίους πελάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Jato Dynamics, το Κορεάτικο μοντέλο αποτελεί το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη για το 2022, με 150.803 μονάδες.

Αν και η ευρωπαϊκή αγορά νέων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση συγκριτικά με το περσινό έτος, οι πωλήσεις του Tucson αυξήθηκαν κατά1% σε σχέση με το 2021. Αυτή η επίδοση έδωσε στο δημοφιλές SUV την 8η συνολικά θέση μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, στην Ισπανία, το Tucson ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία το 2022, διαθέτοντας 21.985 οχήματα. Αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 κατέγραψε 27.839 πωλήσεις, ήτοι το 35% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας και μερίδιο αγοράς 5,3% στην κατηγορία του, όντας το πιο δημοφιλές μεσαίο SUV για τους Βρετανούς καταναλωτές και το 7o αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά. Επίσης, στη Γαλλία ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Hyundai το 2022 με σχεδόν 18.000 ταξινομήσεις, ενώ αποτελεί το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε μάρκα στην Ιρλανδία με 6.432 πωλήσεις.

Με τις 48V υβριδικές, πλήρως υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις βενζίνης και diesel, το Tucson προσφέρει την ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκίνητων κινητήρων στην κατηγορία των compact SUV.

Παράλληλα, η έκδοση N Line συνδυάζει δυναμική σχεδίαση, άνεση και προηγμένη συνδεσιμότητα με το στυλ και τα χαρακτηριστικά N που είναι εμπνευσμένα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τέλος, να θυμίζουμε ότι, το Tucson στην Ελλάδα έχει κατακτήσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022».