H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η VW σε συνεργασία με την Kosmocar A.E., Γενικό Αντιπρόσωπο και Εισαγωγέα των VW στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για προληπτικό έλεγχο του μοντέλου Up.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 3.531 οχήματα, παραγωγής ετών 2013 έως 2016.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στα επηρεαζόμενα οχήματα VW UP με μετωπικό αερόσακο πλευράς οδηγού της κατασκευάστριας εταιρείας Τakata μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, υπάρχει πιθανότητα, εξαιτίας αυξημένης υγρασίας του αέρα και διακυμάνσεων στη θερμοκρασία, να προκληθεί αλλοίωση του μέσου προώθησης. Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου οδηγού, να αποσπαστούν θραύσματα από το περίβλημα της γεννήτριας και να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Επισκευαστή του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service VW της Kosmocar A.E. προκειμένου να γίνει αντικατάσταση γεννήτριας αερίου / μονάδα αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών VW στο τηλέφωνο 210 9981100 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: [email protected].