Η Ford Pro παρουσίασε το van που αποτελεί μια καλή πρόταση για μικρές επιχειρήσεις. Το εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης, είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας στους πελάτες στην κατηγορία van ενός τόνου.

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, το E-Transit Custom προσφέρει καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες, βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες, που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Η τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 χλμ με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW. Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, το E-Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet.

Η ψηφιακή καινοτομία συνδυάζεται με μεγάλες δυνατότητες στη μεταφορά φορτίων. Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 κιλά, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 κιλών, ενώ η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η υψηλή για την κατηγορία ισχύς του κινητήρα ανεβάζουν την οδηγική ευχαρίστηση για τους πελάτες.
Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, χρησιμοποιεί προηγμένες κυψέλες 82 Ah προσφέροντας 12% περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα από το E Transit. Η μπαταρία επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία έως 380 χλμ (πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με την ημερήσια χιλιομετρική κάλυψη ενός μέσου van), ενώ η τοποθέτηση της μπαταρίας απευθείας στο αμάξωμα βελτιώνει την αντοχή και μειώνει το βάρος για βέλτιστη αυτονομία.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 135 ή 217 ίππων ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν ροπή 415 Nm. Ο κινητήρας τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα στο πίσω μέρος του οχήματος καταργώντας την ανάγκη για ειδικό υποπλαίσιο, και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης και τη μείωση του βάρους και τις περιπλοκότητας. Επίσης, ένας προαιρετικός, αφαιρούμενος κοτσαδόρος μπορεί να τοποθετηθεί για περισσότερη ευκολία.

Το E-Transit Custom είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024 και θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας, ενώ η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023.