Η Hyundai Motorsport κυριάρχησε απόλυτα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τον Τιερί Νεβίλ να κερδίζει τον αγώνα και τους Τάνακ, Σόρντο να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο.

Αυτό που πέτυχε η Hyundai Motorsport θα γραφτεί στα βιβλία του WRC. Όχι μόνο σημείωσε την πρώτη της νίκη στην Ελλάδα, αλλά έκανε το 1-2-3 με τα τρία εργοστασιακά της πληρώματα! Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κάτι ανάλογο στον εθνικό μας αγώνα τα τελευταία 33 χρόνια!

Ο Τιερί Νεβίλ μαζί με τον συνοδηγό του Μάρτιν Βιντάγκε πανηγύρισαν νίκη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για παρθενική φορά στη χώρα μας. Οδηγώντας ταχύτατα και εκμεταλλευόμενος την αξιοπιστία του i20 N Rally1, ο 34χρονος Βέλγος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες.

Μαζί του άνοιξαν σαμπάνιες ο Οτ Τάνακ που ήταν 2ος και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Κάλε Ροβάνπερα στη βαθμολογία, αλλά και ο Ντάνι Σόρντο που χάρη στην εμπειρία του ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό 1-2-3 για την Hyundai Motorsport.

«Δύσκολη σεζόν, είναι ανακούφιση αυτή η νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι το 1-2-3 για την ομάδα. Ιστορική στιγμή για όλους», ανέφερε ο Νεβίλ.

Πλέον η Hyundai Motorsport στρέφει την προσοχή της στον επόμενο αγώνα του WRC, το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Πηγή: gazzetta.gr