Ο εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, διέψευσε το σενάριο να βρεθούν γυναίκες πίσω από το τιμόνι μονοθέσιων τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μάλιστα, είπε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μονάχα «αν κάποιος μετεωρίτης» χτυπήσει τη Γη.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι υποστήριξε ότι η Formula 1 είναι αφοσιωμένη στο να δώσει ευκαιρίες σε γυναίκες οδηγούς ώστε να αγωνιστούν στην κορυφαία βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά υπογράμμισε πως όλες οι πλευρές πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ρεαλιστικά.

Επί του παρόντος διεξάγονται οι W Series, που είναι αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς, με τους αγώνες να εμπλουτίζουν ορισμένα από τα τριήμερα της Formula 1 και στόχος της είναι να βοηθήσει γυναίκες να εργαστούν σε διάφορα πόστα στην F1.

Η 24χρονη Βρετανή Τζέιμι Τσάντγουϊκ έχει πάρει τους δύο πρώτους τίτλους και οδεύει για την κατάκτηση και τρίτου σερί. Παρά την επιτυχία της και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση όχι στη Formula 1, αλλά ούτε καν στη Formula 3 ή στη Formula 2.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να βελτιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ώστε οι γυναίκες να μπορούν να μπουν στη Formula 1», είπε ο Ντομενικάλι που στο παρελθόν διετέλεσε διευθυντής της ομάδας της Ferrari. Τόνισε, όμως, πως πρέπει να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι με τους άνδρες εννοώντας πως θα πρέπει προηγουμένως να οδηγήσουν σε πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες από τις W Series.

«Μιλώντας ρεαλιστικά, δεν βλέπω μια γυναίκα να οδηγεί στη Formula 1 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια εκτός κι αν μετεωρίτης χτυπήσει τη Γη. Είναι απίθανο, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε τις σωστές συνθήκες και βήμα βήμα ώστε να αρχίσουν να αγωνίζονται κόντα σε άνδρες στην κατάλληλη ηλικία και με τα κατάλληλα αυτοκίνητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 57χρονος Ιταλός εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1.