Η Nissan και η McLaren Racing ανακοίνωσαν πολυετή συνεργασία, σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα ξεκινήσει στην αρχή της σεζόν 2022/23 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E.

Με τη McLaren Racing να επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την 9η σεζόν , η συνεργασία προβλέπει την προμήθεια τεχνολογίας κινητήρων EV, από την Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στη διάσημη Βρετανική ομάδα,  για όλο το χρονικό διάστημα της Formula E Gen3.

Αυτή η νέα συμφωνία με τη McLaren έρχεται να συμπληρώσει την άμεση εμπλοκή της Nissan στην πολυαναμενόμενη έγκριση Τύπου Gen3 για το άθλημα. Διαθέτοντας , σε παγκόσμιο επίπεδο, κορυφαία εμπειρία και γνώση στον σχεδιασμό και την κατασκευή συναρπαστικών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων  και μετά την πρόσφατη εξαγορά  της e.dams, η Nissan θα συνεχίσει να αγωνίζεται  στη Formula E με τη δική της εργοστασιακή ομάδα.

Μέσω αυτής της σχέσης, η Nissan και η McLarenRacing θα συνεργαστούν στενά καθώς θα ανταγωνίζονται με  άλλους κατασκευαστές,  σε μια από τις πιο προκλητικές και τεχνικά προηγμένες σειρές αγώνων στον κόσμο.