Η Ford εδώ και δεκαετίες είναι στενά συνδεδεμένη με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Αποκορύφωμα η δεκαετία του ’70 και η προηγούμενη δεκαετία κατά την οποία και οι απλές εκδόσεις μοντέλων της μάρκας ξεχωρίζουν για τον οδηγοκεντρικό τους χαρακτήρα.

Οι αναρτήσεις και τα πλαίσια των Ford διευκολύνουν τους οδηγούς, ενώ τα συστήματα διεύθυνσης διακρίνονται για την κατευθυντικότητα και την αμεσότητά τους. Αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος αυτής της γενιάς είναι το Fiesta 1.0L Ecoboost.Πρόκειται για το μοντέλο που χρησιμεύει σαν βάση της έκδοσης WRC και προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα ώστε εύκολα να μετατραπεί τόσο σε αυτοκίνητο επιδόσεων (όπως η έκδοση ST), όσο και σε αγωνιστικό.Στην Ελλάδα ένα Fiesta Rally5 (με 3κύλινδρο Ecoboost 1.0L, 213 ίππων & 315 Nm ροπής) κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος F2. Προετοιμασμένο από την Car Center – Επίσημο Αντιπρόσωπο της μάρκας, οδηγήθηκε στην δεύτερη επιτυχία από τους Νώντα Καρανικόλα και Γιώργο Βασιλάκη.Με δύο νίκες και ισάριθμους τερματισμούς στη δεύτερη θέση της F2 σε 5 αγώνες, το Fiesta με κίνηση στους εμπρός τροχούς, χάρισε στην ομάδα τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο, με κορυφαίο αποτέλεσμα την τρίτη θέση Γενικής στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.