Ο αγώνας τίτλου στη Formula 1 άρχισε εντυπωσιακά, αφού ο Λούις Χάμιλτον προσπέρασε στην πρώτη στροφή τον Μαξ Φερστάπεν, με τον οποίο είχε επαφή στην έκτη στροφή, παραμένοντας πρώτος. Γεγονός που εξόργισε τη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος στην επικοινωνία με την ομάδα του φώναζε «δώστε μου πίσω τη θέση», περιμένοντας ότι οι αγωνοδίκες θα ενημέρωναν τη Mercedes ότι ο Βρετανός πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του στον Ολλανδό. Κάτι, όμως, που δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, ο Χάμιλτον έκανε εκπληκτική εκκίνηση και προσπέρασε στην πρώτη στροφή τον Φερστάπεν. Ο Ολλανδός επιχείρησε να εκδικηθεί στην έκτη στροφή και «βούτηξε» στα φρένα από την εσωτερική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να έχουν επαφή, με τον Χάμιλτον να «κόβει» την πίστα για να παραμείνει πρώτος.

Γεγονός που έκανε έξαλλο τον Φερστάπεν αλλά και τη Red Bull, αφού περίμεναν παρέμβαση από τους αγωνοδίκες για να παραχωρήσει ο Βρετανός τη θέση του. Οι αγωνοδίκες, όμως, έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος να επέμβουν και έτσι ο αγώνας που θα κρίνει τον πρωταθλητή συνεχίζεται με τον Χάμιλτον στην 1η θέση και τον Φερστάπεν στη 2η.