Οι Απομακρυσμένες Αναβαθμίσεις Λογισμικού (Remote Software Upgrades) της BMW προσφέρουν ολοκληρωμένες βελτιώσεις βασικών λειτουργιών του οχήματος, φέρνουν τα τελευταία ψηφιακά προϊόντα στο όχημα «over the air» και εξασφαλίζουν τη συνεχή ενημέρωση του λογισμικού. Το BMW Group προσφέρει την 3η του «over-the-air» αναβάθμιση φέτος – αυτή τη φορά για περίπου δύο εκατομμύρια οχήματα BMW σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το τέλος του 2021, ο παγκοσμίως μεγαλύτερος στόλος οχημάτων που είναι συμβατός με αναβαθμίσεις θα κυκλοφορεί στους δρόμους, με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα BMW: από μοντέλα με συμβατικά συστήματα κίνησης μέχρι plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά.

Η πιο εκτεταμένη καμπάνια Remote Software Upgrade του BMW Group μέχρι σήμερα ξεκίνησε με το λανσάρισμα της τελευταίας έκδοσης του BMW Operating System 7 (Ver. 21-07) στις 11 Οκτωβρίου 2021. Η καμπάνια εγκαινιάστηκε στη Γερμανία και, σταδιακά, θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές. Αυτή η ολοκληρωμένη καμπάνια Remote Software Upgrade θα εστιάσει στην επέκταση και βελτίωση των λειτουργιών υποστήριξης οδηγού.

Η εφαρμογή Spotify θα αναβαθμίσει την εμπειρία ψυχαγωγίας που προσφέρει η επιλογή BMW Connected Music και θα μπορεί να μεταδίδει podcasts. Οι οδηγοί των M3 και M4 μπορούν να προσβλέπουν σε μία μοναδική εμπειρία ήχου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού χάρη στο M Sound Control. Καθένα από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη άνεση, βελτιωμένη ασφάλεια και, πολύ απλά, περισσότερη Γνήσια Οδηγική Απόλαυση.

Αναβάθμιση λογισμικού για 2 εκ. BMW

Νέο σε αυτή την καμπάνια είναι το ότι οι χρήστες του My BMW app μπορούν να κατεβάζουν αποκλειστικά αυτή την έκδοση κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων. Στη συνέχεια, η αναβάθμιση θα διατίθεται σε όλους τους πελάτες ως αυτόματη λήψη (downloading) απευθείας μέσω του οχήματός τους. Το My BMW app συνδέει τους πελάτες με το αυτοκίνητό τους μέσω του smartphone τους, μετατρέποντάς το σε μία έξυπνη διεπαφή. Πέρα από τη δυνατότητα λήψης (downloading) της απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού στο όχημά τους, η εφαρμογή προσφέρει επίσης έναν άνετο τρόπο προγραμματισμού ταξιδιών ή κλεισίματος ραντεβού για σέρβις. Από το Νοέμβριο του 2021, το My BMW app θα προσφέρει λειτουργικές αναβαθμίσεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, μεταξύ άλλων.

Πάνω από 30 μοντέλα και 1,6 εκατομμύρια οχήματα θα μπορούν να ενημερώνουν άμεσα το λογισμικό τους

Με την τρέχουσα αναβάθμιση, πάνω από 30 μοντέλα και 1,6 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζονται από το «premium» κατασκευαστή θα μπορούν να ενημερώνουν άμεσα το λογισμικό τους. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής της τρέχουσας έκδοσης (Ver. 21-07) σε σχεδόν 400.000 περισσότερα οχήματα με παλαιότερη έκδοση λογισμικού. Προ-απαιτούμενο εδώ είναι αυτά τα οχήματα να έχουν μία έκδοση λογισμικού με δυνατότητα αναβάθμισης (Ver. 20-07). Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα με την εγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης.

Αναβάθμιση λογισμικού για 2 εκ. BMW

Νίκος Τσάδαρης