Σε συνέντευξή του, ο εμπορικός διευθυντής της Suzuki UK, Dale Wyatt, μίλησε για τα πλάνα της εταιρείας του, αποκαλύπτοντας πως δουλεύουν πάνω σε έξι νέα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιαστούν έως το 2017.

Η ιαπωνική φίρμα θα δημιουργήσει νέα δίδυμα στις κατηγορίες A, B και C, δηλαδή στα μίνι, στα μικρά και στα μικρομεσαία. Δύο από αυτά έχουν παρουσιαστεί ήδη και περιμένουμε τη διάθεσή τους. Λόγος γίνεται για το μίνι Celerio που είδαμε στη Γενεύη και το νέο Vitara, το οποίο ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της έκθεσης Παρισιού.

Σειρά θα έχει ένα μικρομεσαίο hatchback, το οποίο θα ακολουθεί τη σχεδιαστική λογική του Swift, προσφέροντας περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Πιθανό είναι το εν λόγω μοντέλο να ονομάζεται Baleno και να παρουσιαστεί το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, με την εμπορική του διάθεση να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2016.

Η Suzuki φέρεται να εξελίσσει ένα ακόμα μίνι μοντέλο, «αδελφό» του Celerio, αλλά με περισσότερο συναρπαστική σχεδίαση. Ο Wyat το χαρακτήρισε ως «ένα funky μίνι όχημα που θα δημιουργήσει μια νέα κατηγορία». Επιπλέον, αποκάλυψε πως θα κάνει ντεμπούτο τον προσεχή Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και θα αρχίσει να διατίθεται κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

Το πέμπτο επερχόμενο μοντέλο της Suzuki θα είναι η νέα γενιά του Swift, η οποία προγραμματίζεται να βγει μέσα στο 2017. Το μεγαλοστέλεχος της εταιρείας δήλωσε πως θα είναι «χαμηλότερο και με περισσότερο νεανικό ύφος». Θα υπάρξει εκ νέου έκδοση Swift Sport, πιθανότατα με 1.600άρη turbo κινητήρα, ο οποίος ενδέχεται να τοποθετηθεί και σε μια «καυτή» έκδοση του Vitara, τo Vitara Sport.

Πληροφορίες για το έκτο και τελευταίο μοντέλο της Suzuki δεν υπάρχουν ακόμα. Πιθανότητες υπάρχουν, πάντως, να πρόκειται για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει στην γκάμα της φίρμας το «αειθαλές» Jimny. Νωρίτερα, οι άνθρωποι της Suzuki απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξει Grand Vitara νέας γενιάς, με τη διάθεση του υπάρχοντος να σταματά εντός του τρέχοντος έτους.

Πηγή: autotriti.gr