H Williams ανακοίνωσε ότι ο Rubens Barrichello θα παραμείνει στο οδηγικό της δίδυμο και το 2011, έχοντας υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ωστόσο, ο Nico Hulkenberg, o 23χρονος Γερμανός που έκανε φέτος το ντεμπούτο του στη Formula 1 και κατέκτησε την πρώτη pole position της Williams έπειτα από 5 χρόνια, δε θα αγωνίζεται σε αυτήν του χρόνου. Ο Hulkenberg αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Pastor Maldonado, τον 25χρονο Πρωταθλητή φέτος στο GP2, o οποίος αναμένεται να φέρει έως και 10 εκατομμύρια ευρώ στη Williams, από την κρατική πετρελαϊκή εταιρία της πατρίδας του Βενεζουέλας, PDVSA, η οποία αποτελεί προσωπικό του σπόνσορα.

Ο 38χρονος Barrichello, παραμένοντας στη Williams και το 2011, θα επεκτείνει το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών σε Grand Prix της Formula 1 που κατέχει. Η τεχνική του εμπειρία εντυπωσίασε φέτος τη Williams και τη βοήθησε να εξελίξει καλύτερα το μονοθέσιό της.

Από την πλευρά του, ο Hulkenberg δήλωσε ότι λυπάται πολύ για την αποχώρησή του από τη Williams, ενώ ο μάνατζέρ του, Willi Weber, επιβεβαίωσε ότι διαπραγματεύεται με άλλες ομάδες. Ωστόσο, επειδή οι περισσότερες θέσεις έχουν κλείσει ήδη, με τον Vitaly Petrov να ανανεώνει πιθανότατα το συμβόλαιό του με τη Renault, ο Hulkenberg μπορεί να ελπίζει μονάχα (ίσως) στη Force India και (ακόμη πιο δύσκολα) στη Lotus για αγωνιστικό cockpit.

Πηγή: 4troxoi.gr