Ο κορονοϊός έφερε και νέες αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν στη Formula 1. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/05) η διοργανώτρια Αρχή, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν ως αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η διεξαγωγή του τουρκικού γκραν πρι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει το διάστημα 11-13 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος μετέθεσαν το γαλλικό γκραν πρι μια εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να προσθέσουν στο καλεντάρι έναν δεύτερο αγώνα στην Αυστρία, με την ονομασία «γκραν πρι Στυρίας» (η περιοχή, στην οποία βρίσκεται η πίστα του Σπίλμπεργκ), που θα διεξαχθεί το διάστημα 25-27 Ιουνίου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν «κολλητά» τρεις αγώνες, καθώς το γκραν πρι της Αυστρίας διατηρεί τις αρχικές ημερομηνίες διεξαγωγής (2-4 Ιουλίου). Μετά από αυτές τις αλλαγές, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2021 συνεχίζει να έχει 23 γκραν πρι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.