Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι ίσως η πιο σημαντική αγορά που θα κάνει κανείς στη ζωή του, δεύτερη ίσως μόνο μετά την αγορά κατοικίας. Το αυτοκίνητο μας προσφέρει μία τεράστια αίσθηση ελευθερίας ενώ για πολλούς από εμάς το πρώτο μας αμάξι σηματοδότησε και τη στιγμή που γίναμε πραγματικά ανεξάρτητοι. Ίσως γι’ αυτό το προσέχουμε και το έχουμε σαν παιδί μας. Άλλωστε δεν αλλάζει και πολλά αυτοκίνητα κανείς στη ζωή του.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι ιδιοκτήτες ενός αυτοκινήτου επενδύουν χρόνο και χρήματα στη φροντίδα του. Χρειάζεται να ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα αν λειτουργεί σωστά και να πραγματοποιούμε εγκαίρως τα προγραμματισμένα service. Ακόμη και τότε, ένα μικρό άγχος πάντα υπάρχει για το τι θα γίνει σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή ακόμη και αν μας το κλέψουν.

Η σημαντικότερη κίνηση που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για όλα τα θέματα που αφορούν το αυτοκίνητό μας είναι να επιλέξουμε τη σωστή ασφάλεια. Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσουμε είναι ένα ευέλικτο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες.

Η Εθνική Ασφαλιστική με την ηγετική της θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αφουγκράζεται εδώ και 130 έτη τις ασφαλιστικές ανάγκες των Ελλήνων και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα που καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες ασφάλισης. Πρόκειται για προγράμματα που στοχεύουν στον έξυπνο συνδυασμό πλήθους καλύψεων με προσιτό κόστος και προσφέρουν ευελιξία επιλογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ασφαλισμένων της. Ακριβώς ό,τι ζητάει δηλαδή ο σύγχρονος Έλληνας οδηγός

Αν επικοινωνήσει κανείς με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή,  επισκεφτεί κανείς τα υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής, ένα κατάστημα την Εθνικής Τράπεζας, ή διαδικτυακά στο ethnikiprotect.gr θα βρει τρία ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων (για αυτοκίνητα Ε.Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες) που εξασφαλίζουν προστασία και σιγουριά στον οδηγό. Τα προγράμματα «Auto [Protect προσφέρουν τρία πακέτα με διαφορετικές  προσφερόμενες καλύψεις και κόστος, τα οποία συνοδεύονται όμως από κάποιες κοινές δυνατότητες.

Στη περίοδο που ζούμε αρκετοί αναζητούν ένα οικονομικό πακέτο ασφάλισης το οποίο να καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα. Πρόκειται για μία λογική επιλογή ειδικά αν πρόκειται για μεταχειρισμένο ή παλιό αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση το πρόγραμμα Αuto [Protect] Classic αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κανείς την υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση αστικής ευθύνης του ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου ή και μοτοσικλέτας, σε προνομιακή τιμή. Ταυτόχρονα απολαμβάνει μια σειρά από προεπιλεγμένες καλύψεις όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα και η εγγύηση ασφαλίστρου, καθώς και σημαντικές προαιρετικές καλύψεις που μπορεί να επιλέξει όπως προσωπικό ατύχημα οδηγού και θραύση κρυστάλλων χωρίς απαλλαγές στα συνεργαζόμενα συνεργία, νομική προστασία κ.ά.

Για όσους θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να προστατέψουν το αυτοκίνητό τους από έκτακτους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν όπως φυσικά φαινόμενα (χιονόπτωση, χαλαζόπτωση), πυρκαγιά αλλά και κλοπή τότε μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα Auto [Protect] Extra. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον νομική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και την κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων.

Για όσους ψάχνουν την πλήρη προστασία για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για οτιδήποτε συμβεί στο όχημά τους, τότε το πρόγραμμα Auto [Protect] Premium έχει φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτούς. Αφού περιλαμβάνει την κάλυψη των ιδίων ζημιών του αυτοκινήτου σας (μικτή ασφάλιση), συνεπεία τόσο ατυχήματος, όσο και κακόβουλων ενεργειών ή ζημιές του συνεπεία κλοπής του. Όσο αναφορά τα πρωτοκυκλοφορούντα οχήματα με αξία έως 50.000€, στο συγκεκριμένο πακέτο προσφέρεται επιπλέον ο όρος εγγύησης ασφαλιστικής αξίας, σύμφωνα με τον οποίο η Εθνική Ασφαλιστική αναλαμβάνει να καταβάλει το συνολικό κεφάλαιο για το οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημα, για τα 3 πρώτα έτη ασφάλισης από την κυκλοφορία του, στις περιπτώσεις ολικής κλοπής ή ολικής καταστροφής από κινδύνους: πυρός, πυρός από τρομοκρατικές, ίδιες ζημιές (μικτή), ίδιες ζημιές σε περίπτωση κλοπής και ζημιές από ακραία φυσικά φαινόμενα.

Και οι δυνατότητες δεν τελειώνουν εδώ! Με τα προγράμματα  «Αuto Protect Classic – Προνομιακή επιλογή» , Auto Protect Extra – Έξτρα κάλυψη»  και «Auto Protect Premium – Πλήρης προστασία» οι ασφαλιζόμενοι απολαμβάνουν μία σειρά προνομίων.

Αρχικά, υπάρχει ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να επιλέξτε μεταξύ τρίμηνης, τετράμηνης, εξάμηνης ή και ετήσιας διάρκειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επιπλέον, μπορείτε να προβείτε σε αυτόματη πληρωμή του ασφαλίστρου μέσω internet και μέσω πάγιας εντολής για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας συμβολαίου. Παράλληλα, η πληρωμή των ασφαλίστρων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας γίνεται και μέσω πιστωτικών καρτών της ΕTΕ με έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με τη διάρκεια. Στην περίπτωση του Auto [Protect] Classic, πραγματοποιείται άμεση έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου με την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου. Ένα ακόμη σημαντικό προνόμιο είναι ότι σε περίπτωση μέχρι και 2 ατυχημάτων το χρόνο από υπαιτιότητά σας δεν αυξάνεται το ασφάλιστρό σας. Τέλος, παρέχεται οργανωμένη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος, κάλυψη ζημιάς του οχήματός σας από ανασφάλιστο όχημα και νομική προστασία αλλά και φροντίδα Ατυχήματος, τοπική ρυμούλκηση, οδική βοήθεια (προαιρετική κάλυψη), συμμετοχή στο σύστημα φιλικού διακανονισμού ώστε ακόμα και σε περίπτωση μη υπαιτιότητάς σας, η αποζημίωση δίνεται από την Εθνική Ασφαλιστική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα) ή να επισκεφθείτε τον εταιρικό ιστότοπο ethniki-asfalistiki.gr