Όπως ήταν αναμενόμενο το νέο Mercedes-Benz Vito είναι βασισμένο στο πάτωμα της πολυμορφικής V-Class, από την οποία έχει δεχθεί σχεδιαστικές επιρροές στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης, ενώ υιοθετεί από εκείνη και πολλά από τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Η επίσημη παρουσίασή του θα λάβει χώρα το Σεπτέμβριο, στη διεθνή έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου στο Ανόβερο, ενώ η διάθεσή του στις διάφορες ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει στα τέλη του Νοεμβρίου.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τρία διαφορετικά εξωτερικά μήκη (4.895 χλστ., 5.140 χλστ. και 5.730 χλστ.), δύο μήκη μεταξονίων και τέσσερις χρηστικές εκδόσεις (Panel Van, Mixto, Crew και Tourer). Η Panel Van είναι η καθαρά επαγγελματική έκδοση, η Mixto έχει μικτά στοιχεία επιβατικής και επαγγελματικής έκδοσης, οι Crew και Tourer έχουν ως κύρια αποστολή τους τη μεταφορά προσωπικού. Επίσης, όπως συμβαίνει και με το Ford Transit, θα διατίθεται με κίνηση στους εμπρός ή στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Κινητήριο μηχανικό σύνολο είναι ο πολυπράγμων τετρακύλιδρος diesel των 2.143 κυβικών εκατοστών, απόδοσης 136, 163 ή 190 ίππων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη V-Class. Ο κινητήρας των 2.1 λίτρων μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων ή με το αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC των επτά σχέσεων. To καινούργιο με το μοντέλο είναι πως στη βασική του προσθιοκίνητη έκδοση θα χρησιμοποιεί τον πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων, ισχύος 115 ίππων.

Ο εξοπλισμός του νέου Vito είναι πληρέστερος από εκείνον της προηγούμενης γενιάς και διαθέτει από τη βασική έκδοση ESP, μέχρι 8 αερόσακους, Attention Assist, Crosswind Assist και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Πηγή: 4troxoi.gr