Μπορεί οι μεγάλες αφίξεις στη Γενεύη να άκουγαν στα ονόματα Maserati Alfieri, Koenigsegg One:1 και McLaren 650S φυσικά, μια πιο προσεκτική ματιά ωστόσο αποκαλύπτει «διαμάντια» που έμειναν μοναχά και παραγνωρισμένα.

Ένα τέτοιο ήταν το Sbarro Sparta Concept, ένα υβριδικό αγωνιστικό που κατασκευάστηκε από τους φοιτητές της ελβετικής σχολής σχεδιασμού Espera Sbarro.

Το Sparta Concept, εφοδιασμένο με έναν V4 Peugeot 1,6 λίτρων, είναι πισωκίνητο και 6τάχυτο. Αυτό βέβαια δεν έφτανε για τα σπορ σπουδαστικά όνειρα, γι’ αυτό και του έδωσαν δύο ηλεκτρικά μοτέρ των 100kW, που δίνουν κίνηση τόσο στους μπροστά όσο και τους πίσω τροχούς, εκτοξεύοντας την τελική ιπποδύναμη στα 407 αλογάκια!

Το όλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε μάλιστα σε μόλις 84 μέρες, από μια ομάδα 27 μελών, πράγμα που δικαιολογεί τις όποιες παραλείψεις στο εσωτερικό, καθώς η βαρύτητα δόθηκε στα μηχανικά μέρη και την υβριδική του φύση.

Το τετρακίνητο πια Sbarro Sparta, εφοδιασμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου 24kWh, είναι αρκετά ελαφρύ (1.400 κιλά), γεγονός που το κάνει ιδανικό για την επικράτεια του WRC.

Το σπουδαστικό «θαύμα» είναι μάλιστα πανέτοιμο να αποδείξει την αξία του στα αγωνιστικά events και αναμένεται να κατεβεί σύντομα στο Ράλι του Μόντε Κάρλο.

Κι ενώ το Sbarro Sparta Concept δεν είναι ακόμα έτοιμο για παραγωγή, ξεκάθαρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκδηλώσει επιθυμία να το αποκτήσουν, έστω και στην πρωτόλεια μορφή του.

Καλοτάξιδο και μπράβο στα παιδιά!