Η ειδική έκδοση Dark Shadow της BMW X7 φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη εμπειρία της πολυτελούς οδηγικής ευχαρίστησης. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που έρχεται να αναδείξει στον υπέρτατο βαθμό την επιβλητική παρουσία και τα αποκλειστικά χαρίσματα της X7. Με μοναδική σχεδίαση και εξοπλισμό, η X7 Edition Dark Shadow υπογραμμίζει τη σπορ εμφάνιση και την πολυτέλεια εσωτερικού του μεγαλύτερου SAV.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της ειδικής έκδοσης είναι η μεταλλική απόχρωση Frozen Arctic Grey που ανήκει στη χρωματική παλέτα της BMW Individual. Το υψηλής ποιότητας, λεπτομερές φινίρισμα χρησιμοποιείται τώρα για πρώτη φορά σε μοντέλο της οικογένειας X. Περισσότερες ειδικές χρωματικές προτάσεις θα προστεθούν στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού για τις X7, X6 και X5 με την έναρξη παραγωγής της Dark Shadow Edition.

Η σχεδιαστική ακρίβεια και αρμονία και η προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προσδίδουν στο μοντέλο Edition της X7 το κύρος μιας συλλεκτικής έκδοσης. Η X7 Edition Dark Shadow θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Spartanburg στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2020 σε περιορισμένο αριθμό περίπου 500 αντιτύπων. Η ειδική έκδοση διατίθεται σε όλο τον κόσμο και μπορεί να συνδυάζεται με όλους τους κινητήρες που διατίθενται για την X7.

Η εξωτερική εμφάνιση της ειδικής αυτής X7, προβάλλεται με την High Gloss Shadow Line της BMW Individual, εμπλουτισμένη με πρόσθετα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων, τα  καλύμματα των κολονών B και C και τις βάσεις των εξωτερικών καθρεπτών, ένα μαύρο χρωμιωμένο φινίρισμα κοσμεί το πλαίσιο και τις μπάρες της μάσκας, τα Air Breathers και τα καλύμματα των απολήξεων εξαγωγής. Αυτό πετυχαίνει διακριτική αντίθεση με τις ματ επιφάνειες του αμαξώματος, που τονίζονται επίσης με τη ράγα οροφής και τα φιμέ κρύσταλλα.

Ο σπορ χαρακτήρας του SAV τονίζεται από τα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα βοηθήματα του πακέτου M σπορ, που επίσης αποτελεί τμήμα του πακέτου εξοπλισμού για το μοντέλο Edition. Ένα ακόμα αποκλειστικό γνώρισμα της X7 Edition Dark Shadow είναι οι ζάντες αλουμινίου Μ 22” σε σχέδιο ακτίνων V με φινίρισμα Jet Black matt και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Οι ανώτερες επιδόσεις του κινητήρα συνοδεύονται από τον συναρπαστικό ισχυρό ήχο του σπορ συστήματος εξαγωγής Μ.

Το εσωτερικό διατίθεται με έξι ή επτά καθίσματα και παντρεύει το σπορ με την πολυτέλεια.  Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν την σπορ αίσθηση του πολυτελούς SAV σε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, αναπαυτικά καθίσματα με λειτουργία μνήμης. Ένα δερμάτινο τιμόνι M και στοιχεία εξοπλισμού BMW Individual, ειδικά σχεδιασμένα για την συγκεκριμένη έκδοση δείχνουν το υψηλό επίπεδο αποκλειστικότητας. Σε αυτό συνεισφέρει η πλήρως δερμάτινη επένδυση Merino σε δίχρωμο φινίρισμα Night Blue/Black με αντίθετες ραφές, όπως και η επένδυση οροφής της σε Night Blue από Alcantara.

Το πάνω τμήμα του ταμπλό και τα υποβραχιόνια των θυρών φέρουν δερμάτινη επένδυση nappa σε Night Blue. Δέρμα Black merino χρησιμοποιείται στο κάτω τμήμα του πίνακα οργάνων και στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Επιπλέον, τα χρώματα εσωτερικού σε Fineline Black με αλουμινένια ένθετα, συμβάλλουν στη συναρπαστική αίσθηση που αποπνέει η καμπίνα του μοντέλου. Στην περιοχή της κεντρικής κονσόλας, το στυλ υπογραμμίζεται με Piano Black φινίρισμα που φέρει λογότυπο της έκδοσης.

Εκτός από τη έκδοση Frozen Arctic Grey metallic που διατίθεται αποκλειστικά για την X7 Edition Dark Shadow, πρόσθετοι ειδικοί χρωματισμοί  θα ενσωματωθούν στη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου στο Spartanburg από τον Αύγουστο του 2020.

Νίκος Τσάδαρης