Το νέο Qashqai, θα είναι στο επίκεντρο του περιπτέρου της Γενεύης, καθώς με αυτό το μοντέλο, η Nissan γιορτάζει ένα από τα πιο επιτυχημένα δημιουργήματα στην ιστορία της. Εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη σχεδίαση των crossover, το μοντέλο δεύτερης γενιάς έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον, τόσο του κοινού, όσο και του ειδικού Τύπου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την παραγωγή του πλέον σε πλήρη εξέλιξη, το Qashqai διαθέτει, αφενός πολυάριθμες τεχνολογίες πρωτοποριακές για την κατηγορία, αφετέρου μια πολλές καινοτόμες και πρακτικές λειτουργίες που διευκολύνουν τον οδηγό.

Ιδανικό συμπλήρωμα στη γκάμα crossover της Nissan , είναι το νέο X – Trail που συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες 4×4 με μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανολογικές καινοτομίες. Το νέο μοντέλο εισάγει επίσης μια σειρά από τεχνολογίες, όπως προβολείς bi-LED, το σύστημα Nissan Safety Shield, καθώς και ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, το NissanConnect τρίτης γενιάς.

Το νέο X-TRAIL προσφέρει επίσης βελτιωμένη πρακτικότητα, καθώς τόσο η συρόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων, αλλά και η πλήρως ολοκληρωμένη τρίτη σειρά καθισμάτων με επάρκεια χώρου για τα πόδια και το κεφάλι των επιβατών, θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Επιπλέον με την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού e-NV200, η Nissan συνεχίζει την πορεία της στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις βιώσιμης μετακίνησης και στις επαγγελματικές μεταφορές. Το e-NV200, συνδυάζει φινέτσα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της τεχνολογίας από τα δύο πολυβραβευμένα οχήματα – Nissan Leaf και Nissan NV200, το e-NV200 φαντάζει ιδανικό για τη μετακίνηση στην πόλη, κινούμενο από ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης, που προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία του μεταφορική ικανότητα.

Το e-NV200, είναι ένα πρακτικό και ευέλικτο όχημα ικανό να μεταφέρει και επιβάτες (είτε στην πολυτελή του έκδοση Evalia, ή και στην απλούστερη Combi), αλλά και φορτία, αθόρυβα και χωρίς καυσαέρια.

Με DNA βγαλμένο μέσα από τη θρυλική, παγκόσμια αγωνιστική ομάδα της Nismo, το απόλυτο GT-R, κάνει το ντεμπούτο του επί Ευρωπαϊκού εδάφους, στο Σαλόνι της Γενεύης. Είναι ένα μοντέλο με αγωνιστικό χαρακτήρα, που συνδυάζει τις εργοστασιακές επιδόσεις ενός supercar, με σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική, προσφέροντας στον οδηγό του, κορυφαία απόδοση.

Καρδιά του GT-R Nismo είναι ο γνωστός κινητήρας V6 των 3,8 λίτρων, που τώρα έχει αποκτήσει αυξημένη ισχύ που φθάνει τα 600PS ( 441kw ) και ροπή που αγγίζει τα 652 Nm. Το αγωνιστικό μηχανικό σύνολο συμπληρώνεται από νέους, υψηλής ροής και μεγάλης χωρητικότητας υπερσυμπιεστές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και στα αγωνιστικά GT3, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο στο έπακρο την αναπνοή του μοτέρ, ενώ ο βελτιστοποιημένος έλεγχος χρονισμού της ανάφλεξης για κάθε κύλινδρο, καθώς και οι αναβαθμισμένες αντλίες καυσίμου, προσφέρουν ιδανικό μείγμα καύσης και συμπίεσης.

Τέλος, ένα τολμηρής σχεδίασης πρωτότυπο, που ακούει στο όνομα BladeGlider, θα εκτίθεται στον εκθεσιακό χώρο, προσφέροντας μια διαφορετική οπτική για το σχεδιασμό των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Εμπνευσμένο από το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό, μηδενικών εκπομπών ρύπων, ZEOD RC της Nissan, το BladeGlider προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες του μια ξεχωριστή αίσθηση μετακίνησης, καθώς το σχήμα του αυτοκινήτου παραπέμπει σε ανεμόπτερο.

Με έμφαση στην αεροδυναμική, το BladeGlider είναι στενό μπροστά και αρκετά πιο φαρδύ πίσω. Το σφηνοειδές σχήμα του προσδίδει μεγάλη ικανότητα ελιγμών και σταθερότητας στις στροφές, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Οι πόρτες του BladeGlider ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ στο εντυπωσιακό εσωτερικό που παραπέμπει σε cockpit μαχητικού αεροσκάφους η θέση του οδηγού είναι τοποθετημένη στο κέντρο και από πίσω υπάρχουν δύο ακόμα καθίσματα.