Ξεκινώντας από τη γερμανική αγορά, η Audi λανσάρει το νέο A3 Sportback g-tron, που καίει βενζίνη και φυσικό αέριο, ενώ διαθέτει συνδυαστική αυτονομία καυσίμων μέχρι 1.300 χλμ!

Ήδη ξεκινά την εμπορική του πορεία στη Γερμανία -και αμέσως μετά στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά- το νέο Audi A3 Sportback g-tron, το οποίο είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στο Σαλόνι της Γενεύης, έναν χρόνο νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω μοντέλο θα διαθέτει έναν 1.400άρη TFSI κινητήρα 4 κυλίνδρων, που αποδίδει 110 ίππους και 200 Nm ροπής, ενώ διαθέτει και 2 δεξαμενές CNG (φυσικού αερίου), οι οποίες έχουν χωρητικότητα 7 κιλών -πεπιεσμένου καυσίμου με μέγιστη πίεση 200 bar- η καθεμία. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες δεξαμενές είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένο πλαστικό (CFRP) και ζυγίζουν -όταν είναι γεμάτες- 27 κιλά και οι δύο μαζί.

Επιπλέον, το A3 Sportback g-tron θα μπορεί να κινείται με τον βενζινοκινητήρα, ή μόνο με CNG, ενώ με το τελευταίο θα έχει κατανάλωση 3,2 κιλά ανά 100 χλμ., που ουσιαστικά σημαίνει περί τα 3,5 ευρώ τα 100 χλμ. Σημειωτέον ότι με τη χρήση αποκλειστικά του CNG το γερμανικό μοντέλο θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Επίσης, το εν λόγω A3 θα μπορεί να διανύσει 900 χλμ. με βενζίνη και 400 χλμ. με CNG, γεγονός που του εξασφαλίζει -σύμφωνα με την εταιρεία- 1.300 χλμ. αυτονομία.

Πηγή: autotriti.gr