Η Nissan κατέκτησε την κορυφή σε τρεις κατηγορίες οχημάτων, στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας (IQS) της J.D. Power για το 2020. H J.D. Power μετρά την αρχική ποιότητα με βάση τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται ανά 100 οχήματα (PPH) κατά τη διάρκεια των πρώτων 90 ημερών ιδιοκτησίας, με τη χαμηλότερη βαθμολογία να αντικατοπτρίζει την υψηλότερη ποιότητα.

Συνολικά, το 2020, η ιαπωνική εταιρία κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ των εμπορικών σημάτων μαζικής παραγωγής, πέντε βαθμούς μπροστά από τον μέσο όρο του κλάδου.

Για το 2020, το Maxima, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στην Smyrna του Τενεσί, ήταν το κορυφαίο μεγάλο αυτοκίνητο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (με βαθμολογία 121 PPH). Το Murano, που παράγεται στο εργοστάσιο Canton στο Μισισιπί, κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση στην κατηγορία των Μεσαίων SUV (με 134 PPH), ενώ το Armada, που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία, κατέκτησε την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία των Μεγάλων SUV (με 115 PPH).

Επιπλέον, μια γραμμή συναρμολόγησης Nissan στο εργοστάσιο της Smyrna, της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων (σύμφωνα με τον όγκο παραγωγής) στη Βόρεια Αμερική, κατατάσσεται πέμπτη στην ποιοτική απόδοση μεταξύ των εγκαταστάσεων παραγωγής αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής (μόνο 3 PPH από την κορυφαία θέση). Αυτή η γραμμή, παράγει τα SUV Rogue και Pathfinder.

Nissan Murano
Nissan Armada
Nissan Maxima

Νίκος Τσάδαρης