Έρευνα για αστοχίες στην οθόνη αφής σε 63.000 αυτοκίνητα Tesla Model S

Έντεκα καταγγελίες κάνουν λόγο για πρόωρη αστοχία της μονάδας ελέγχου μέσων


AUTO
10:50
25/06/2020
Έρευνα για αστοχίες στην οθόνη αφής σε 63.000 αυτοκίνητα Tesla Model S
1
loading

Το ξεκίνημα έρευνας για 63.000 αυτοκίνητα Tesla Model S ξεκίνησε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA), έπειτα από αναφορές για βλάβες της μονάδας ελέγχου μέσων που οδήγησαν στην απώλεια της χρήσης οθονών αφής.

Η υπηρεσία δήλωσε ότι η προκαταρκτική αξιολόγηση που καλύπτει τα οχήματα μοντέλου 2012-15, έρχεται μετά την παραλαβή έντεκα καταγγελιών που ισχυρίζονται ότι η πρόωρη αστοχία της μονάδας ελέγχου μέσων οφείλεται σε φθορά της μνήμης.

Η πλήρης αστοχία της μονάδας έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ακουστικών και οπτικών χαρακτηριστικών της οθόνης αφής, όπως η ψυχαγωγία, η πλοήγηση και η περιήγηση στο διαδίκτυο και η απώλεια της εμφάνισης της εικόνας της πίσω κάμερας όταν βρίσκεται σε αντίστροφη ταχύτητα, ανέφερε το Reuters.

Η Tesla χρησιμοποίησε την ίδια μονάδα σε 159.000 οχήματα μοντέλων S 2012-18 και 2016-18 που κατασκευάστηκαν από την Tesla έως τις αρχές του 2018. Η μονάδα ελέγχου μνήμης χρησιμοποιεί επεξεργαστή Nvidia Corp Tegra 3 με ενσωματωμένη συσκευή μνήμης flash 8 GB eMMC NAND, δήλωσε η NHTSA. Οι συσκευές φλας έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής με βάση τον αριθμό των κύκλων προγράμματος ή διαγραφής, δήλωσε η NHTSA.

Οι αποτυχίες που προκύπτουν από τη φθορά της μνήμης «είναι πιθανό να συμβούν μετά από περιόδους προοδευτικής υποβαθμισμένης απόδοσης (π.χ. μεγαλύτεροι χρόνοι ενεργοποίησης, συχνότερες επαναφορές στην οθόνη αφής, διαλείπουσα απώλεια κυτταρικής συνδεσιμότητας, απώλεια πλοήγησης)», αναφέρθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ορισμένες καταγγελίες ανέφεραν ότι η αποτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια της ικανότητας φόρτισης και ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν άλλες ειδοποιήσεις ασφαλείας. Ένας οδηγός είπε ότι δεν μπορούσε να καθαρίσει τα θολωμένα παράθυρα επειδή δεν μπορούσε να αλλάξει τους ελέγχους στον κλιματισμό.

Ένα άλλο παράπονο ανέφερε ότι η αστοχία απενεργοποίησε τα μόνιτορ ασφαλείας που σχετίζονται με το σύστημα βοήθειας οδηγού της Tesla Autopilot. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι η εταιρεία απαιτεί από τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν για να αντικαταστήσουν τη μονάδα μόλις λήξει η εγγύηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar True

    Αξιόπιστη εταιρεία. Γελανε και οι πέτρες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει