Πολλά ακούγονται για το πώς είναι να οδηγεί κανείς στους δρόμους της Ελληνικής πρωτεύουσας και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν είναι θετικά. Από την τρομερή κίνηση μέχρι τη δυσκολία παρκαρίσματος, ο καθένας έχει και κάτι καινούργιο να προσθέσει στη λίστα των μαρτυρίων που περνάνε οι Αθηναίοι οδηγοί. Είναι όλα όμως αλήθεια;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου για να μάθετε ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα του να οδηγείς στην Αθήνα.

Η πιο επικίνδυνη οδικά περιοχή της Ελλάδος;

Σύμφωνα με μελέτες, η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες χώρες του κόσμου για να οδηγεί κάποιος. Αυτό είναι κάτι που δεν μας προξενεί και ιδιαίτερη έκπληξη. Μεταξύ άλλων στην έρευνα καταγράφονται η κακή ποιοτικά δρόμοι και συγκοινωνίες. Τα παλιά αυτοκίνητα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν και φυσικά η κακή οδική συμπεριφορά που είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος τροχαίων ατυχημάτων.

Ποια είναι η θέση της Αθήνας όμως σε αυτό το ποσοστό. Φυσικά τα στοιχεία αλλάζουν ετησίως ωστόσο, η Αθήνα δεν κατέχει την πρωτιά.  Παρόλο που βρίσκεται αρκετά υψηλά στους νομούς με τα περισσότερα οδικά ατυχήματα, νομοί όπως οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική σημειώνουν περισσότερα, ενώ από τις πιο επικίνδυνες περιοχές είναι η Κρήτη. Δυστυχώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάρα πολλά τροχαία στο νησί και ακόμη χειρότερα πολλά από αυτά καταλήγουν μοιραία.

Πάρκινγκ ούτε για δείγμα

Όποιος οδηγεί στην Αθήνα σίγουρα θα συμφωνήσει ότι το να βρεις πάρκινγκ στο κέντρο είναι σαν να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα. Το εγχείρημα μοιάζει με γολγοθά αφού πρέπει να ξοδέψεις αρκετή ώρα κάνοντας κύκλους μήπως και βρεις εντελώς τυχαία μία άδεια θέση.

Αν και δεν είναι μύθος η πραγματικότητα δεν είναι τόσο τραγική. Όντως αν κατέβεις στο κέντρο τις ώρες αιχμής λογικό είναι ότι δεν θα βρεις θέση παρκαρίσματος ούτε για δείγμα αλλά αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην πρωτεύουσα ή μόνο στην Ελλάδα.

Επίσης υπάρχουν τρόποι να κάνεις τη διαδικασία του πάρκινγκ λίγο πιο εύκολη. Αν πρέπει να πάρεις αμάξι για να κατέβεις στο κέντρο τότε θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος ότι θα χρειαστεί να περπατήσεις και λίγο. Δεν γίνεται να περιμένεις να βρεις θέση ακριβώς στο σημείο που θέλεις εκτός και αν είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου. Στις περιοχές γύρω από το κέντρο είναι πιο εύκολο να βρεις θέση δεδομένου και του ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να κάνουν ούτε βήμα οπότε απλά κάνουν κύκλους γύρω από τις ίδιες περιοχές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο ίδιος ανταγωνισμός για τις πιο απομακρυσμένες θέσεις.

Φυσικά μετά υπάρχουν και οι λύσεις επί πληρωμή…

Καλύτερα να πήγαινα με τα μέσα…

Είναι πρωί και είσαι ήδη αρκετή ώρα στο τιμόνι προσπαθώντας να φτάσεις στη δουλειά σου. Κάπου μέσα σου σκέφτεσαι ότι καλύτερα να το είχες αφήσει σπίτι και να είχες πάρει το λεωφορείο ή το μετρό. Είναι όντως καλύτερα να πας στον προορισμό σου χρησιμοποιώντας τα μέσα έναντι του αυτοκινήτου; Και αν όντως ισχύει γιατί οι περισσότεροι συνεχίζουν να παίρνουν το αμάξι;

Μύθος ή πραγματικότητα;

Εξαρτάται! Καταρχήν πρέπει να σημειώσουμε ότι η αυξημένη κίνηση παρουσιάζεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:40 μέχρι τις 10:00 το πρωί, από τις 14:30 έως τις 16:30 και από τις 18:30 μέχρι τις 20:30. Οπότε εκείνες τις ώρες είναι πιθανό να φας αρκετή ώρα στο τιμόνι και ίσως να βολεύει καλύτερα να πάρεις το μέτρο για παράδειγμα. Έξω από αυτές τις ώρες όμως η κίνησή πέφτει σημαντικά και το να κυκλοφορήσεις με το αμάξι δεν είναι αποθαρρυντικό.

Το σημαντικότερο όμως είναι το που βρίσκεσαι εσύ και που ο προορισμός σου. Δεν εξυπηρετούνται όλες οι περιοχές από τα μέσα αλλά και αυτές που εξυπηρετούνται δεν σημαίνει ότι πάντα είναι πιο γρήγορο και ξεκούραστο. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πρέπει να αλλάξεις δύο με τρία ή και τέσσερα διαφορετικά μέσα. Αν υπολογίσεις το χρόνο των μετεπιβιβάσεων μπορεί στο τέλος να βγαίνει ακριβώς ο ίδιος ή και περισσότερος χρόνος στο δρόμο. Ακόμη, οι ώρες αιχμής ισχύουν και για τα μέσα και ναι μπορεί αυτό να μην επηρεάζει τη συχνότητα των δρομολογίων ωστόσο λόγω της πολυκοσμίας η κατάσταση μπορεί να γίνει άκρως αποπνικτική.

Τώρα αν μένεις κοντά σε κάποια γραμμή και ο προορισμός σου εξυπηρετείται άμεσα τότε ναι καλύτερα να ξεκολλήσεις από τη συνήθεια του αυτοκινήτου όσο δύσκολο και αν είναι και να πάρεις τα ΜΜΜ.

Η οδήγηση στη Αθήνα μπορεί να φαντάζει χαοτική ειδικά για έναν νέο οδηγό ωστόσο όσα και να έχεις ακούσει η αλήθεια κρύβεται συχνά στη μέση ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα.

Ένας ακόμη μύθος είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις την κατάλληλη ασφάλεια για το αυτοκίνητο σου στην καλύτερη τιμή. Καθώς η πραγματικότητα ακούει στο όνομα ΜΙΝΕΤΤΑ! Τα προγράμματα ασφάλισης οχήματος της ΜΙΝΕΤΤΑ σου προσφέρουν πραγματική κάλυψη απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζεις καθημερινά κατά την κυκλοφορία σου, με ξεκάθαρους, κατανοητούς όρους και προσιτά ασφάλιστρα.

Γιατί αυτή είναι η ουσία της ασφάλειας. Και στη ΜΙΝΕΤΤΑ δίνουν σημασία στην ουσία. Ανακάλυψε τις πολλαπλές βασικές και συμπληρωματικές καλύψεις και επέλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει.