Η Suzuki φαίνεται ότι σχεδιάζει νέους κινητήρες diesel, έναν 800 κ.εκ. για νέα μικρά μοντέλα και έναν 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα για να εφοδιάσει το καινούργιο compact SUV, που θα λανσαριστεί το 2016.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ιαπωνική φίρμα θα «δοκιμάσει» τις δυνάμεις της, δημιουργώντας για πρώτη φορά δικούς της diesel κινητήρες και εφοδιάζοντας τα νέα μοντέλα που σχεδιάζει.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλάνο της εταιρείας υπάρχει το λανσάρισμα ενός compact SUV αρχές του 2016, το οποίο θα βασίζεται στο νέο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη, το iV-4 Concept. Μάλιστα, γι αυτό το νέο crossover θα κατασκευάσει έναν 1,5 λτ. 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα που θα το τροφοδοτεί και θα είναι «ιδιαίτερα οικονομικός».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Suzuki θέλει πριν τον εν λόγω 1.500άρη, να λανσάρει έναν 800 κ.εκ. diesel 2κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα τροφοδοτήσει νέα μικρά μοντέλα, όπως ένα pick-up, ένα hatchback ή ένα «αστικό crossover», ώστε να δει την απόδοσή του και μετά να προχωρήσει στην παραγωγή του νέου μεγαλύτερου μοτέρ πετρελαίου.

Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο και για έναν 1,1 λτ. 3κύλινδρο diesel κινητήρα, που θα κατασκευαστεί και αυτός, προκειμένου να συμπληρωθεί η νέα γκάμα μηχανικών συνόλων της φίρμας.

Πηγή: autotriti.gr