Το τελευταίο ΜΙΝΙ μοντέλο της προηγούμενης γενιάς πέρασε από τη γραμμή παραγωγής, μιας και «ελευθέρωσε» χώρο για να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γενιάς του, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Από το εργοστάσιο της Οξφόρδης βγήκε το τελευταίο ΜΙΝΙ της προηγούμενης γενιάς, σημειώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες από το 2006, όταν δηλαδή ξεκίνησε η παραγωγή ενός από τα δημοφιλέστερα μικρά μοντέλα της αγοράς.

Συγκεκριμένα, 1.041.412 μονάδες έχουν κατασκευαστεί από το 2006 και 1.863.289 ΜΙΝΙ πέρασαν τη γραμμή παραγωγής από το 2001, όταν η BMW αποφάσισε να αναβιώσει τη μάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006, η δεύτερη γενιά του ΜΙΝΙ, εφοδιαζόταν για πρώτη φορά με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες και αναβαθμισμένη ανάρτηση, ενώ εξοπλιζόταν και με συστήματα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και -αργότερα- με σύστημα infotainment.

Η ΜΙΝΙ ελπίζει πως το νέο μοντέλο θα επιτύχει ακόμα υψηλότερες πωλήσεις σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, με το λανσάρισμα του αυτοκινήτου να γίνεται –επί αγγλικού εδάφους- την άνοιξη του 2014, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα μετά από μία επένδυση ύψους 901 εκατ. ευρώ σε τρία διαφορετικά εργοστάσια της BMW Group.

Πηγή: autotriti.gr