Η Nissan φέρνει το αυτοκίνητο που «νανουρίζει» τα παιδιά

Ένα μουσικό άλμπουμ ύπνου για μωρά


AUTO
17:25
11/02/2020
Η Nissan φέρνει το αυτοκίνητο που «νανουρίζει» τα παιδιά
1
loading

Η Nissan έρχεται να δώσει μια συναρπαστική λύση στους Ευρωπαίους γονείς που θέλουν να νανουρίσουν απαλά τα παιδιά τους, καθώς οδηγούν.

Το Leaf Dream Drive, είναι το πρώτο «νανούρισμα» μηδενικών εκπομπών στον κόσμο, που ονειρεύτηκαν οι μηχανικοί της μάρκας σε συνεργασία με τον Τομ Μίντλετον (Tom Middleton), φημισμένο sound designer και sleep coach. Αυτό το μουσικό άλμπουμ (ένα άλμπουμ για «θυμωμένα» μωρά, που περιέχει πέντε ηχητικά κομμάτια των τριών λεπτών έκαστο) ύπνου για μωρά, μιμείται τις χαμηλές ηχητικές συχνότητες ενός θερμικού κινητήρα, προκαλώντας υπνηλία στα παιδιά, χωρίς τους επιβλαβείς ρύπους  CO2.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, γονείς σε ολόκληρη την Ευρώπη στερούνται σε απογοητευτικό βαθμό τον ύπνο. Η πλειοψηφία των γονέων (65%), με ένα παιδί ηλικίας δύο ετών και κάτω, δηλώνει ότι κοιμάται λιγότερο από πέντε ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το 60% να έχει παραδεχτεί ότι καταφεύγουν σε διαδρομές που νανουρίζουν τα παιδιά τους για να κοιμηθούν, ενώ πάνω από τους μισούς (57%) ακολουθούν αυτήν την τακτική για τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Εξετάζοντας γιατί οι γονείς πιστεύουν την αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου, η Nissan ανακάλυψε ότι το 70% των γονέων θεωρούν ότι οφείλεται στη δύναμη της κίνησης του οχήματος, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τις καταπραϋντικές συχνότητες ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), που συνεισφέρει και τα περισσότερα στην προσπάθεια «νανουρίσματος» ενός παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Πολ Σπιντ-Άντριους (Paul Speed-Andrews), διευθυντή σε θέματα Θορύβου και Δονήσεων της μάρκας, «Ένα EV, όπως το Leaf, είναι μια καλύτερη επιλογή για οδήγηση με νανούρισμα, αν και γνωρίζουμε ότι το ήσυχο ηχητικό περιβάλλον του, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο των αυτοκινήτων με ICE. Οι θερμικοί κινητήρες μεταδίδουν μια ιδιαίτερη ηχητική συχνότητα, δημιουργώντας ένα "ορχηστρικό" ηχητικό περιβάλλον που είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και παρήγορο για τα παιδιά».

Η συχνή οδήγηση με θερμικό κινητήρα, με σκοπό να αποκοιμηθούν οι λιλιπούτειοι επιβάτες, οδηγεί σε αύξηση του αποτυπώματος άνθρακα, με τους γονείς να εκπέμπουν μέχρι και 70.000g εκπομπών CO2 κάθε χρόνο. Ωστόσο, το 70% των Ευρωπαίων γονέων συμφωνούν ότι ένα EV θα μειώσει την αρνητική περιβαλλοντική επίδραση γι' αυτόν τον σκοπό ταξιδιού, στην προσπάθεια να «μεταλαμπαδεύσουν» καλύτερα περιβαλλοντικά πρότυπα στα παιδιά τους.

Τέλος, οι γονείς μπορούν να συνδέσουν το smartphone τους με το Leaf μέσω του Android Auto και του Apple CarPlay, για να απολαύσουν το νανούρισμα που είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες όπως το Apple Music, το Spotify, το SoundCloud, το YouTube και το Deezer.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

    Δε ξέρω τι κάνει η Nissan και ο υπόλοιπος κόσμος εμένα πάντως όταν μου ήταν ανήσυχα τους έβαζα αυτό και εμέναν σαν αγάλματα με το στόμα ανοιχτό.
    https://youtu.be/_Yr5rn3Sv_4

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει