Η Renault ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε υβριδικά μηχανικά σύνολα (και plug-in) για να τα λανσάρει το 2020, ενώ επίσης προσπαθεί να μειώσει τα κόστη, ώστε κι η Dacia αντίστοιχα να δημιουργήσει υβριδικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Marc Bodin, υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της γαλλικής φίρμας, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας. Μάλιστα, στόχος είναι να δημιουργηθούν και υβριδικά plug-in μοντέλα, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Επιπλέον, προσδιόρισε ότι από τα πρώτα μοντέλα παραγωγής, που θα δεχθούν ένα υβριδικό σύνολο θα είναι το επόμενο Espace, το οποίο είδαμε στη Φρανκφούρτη ως πρωτότυπο, (Initiale Paris).

Επίσης, ανέφερε ότι ένα ακόμα «στοίχημα» για τη Renault είναι να μειώσει τα κόστη, προκειμένου η υβριδική τεχνολογία να γίνει πιο προσιτή και άρα να μπορεί να ενσωματωθεί και στα μοντέλα της Dacia, κάποια στιγμή.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο Bodin, ο ιαπωνικός εταίρος της Renault (η Nissan) ετοιμάζεται να εισάγει υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη, μέσα στο 2014.

Πηγή: autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.