Η Bentley επιβεβαίωσε ότι το μεγάλο και πολυτελές SUV της ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει ως το 2016. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα βασιστεί στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στη Γενεύη το 2012, όμως όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα υπάρξουν κι αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές.

Το εν λόγω μοντέλο θα ανήκει στα premium SUV, με κόστος περί τα 180.000 ευρώ, πάνω κι από το Range Rover, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία, ακριβών crossover.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο Kevin Rose, επικεφαλής πωλήσεων της φίρμας θα είναι το πιο «ακριβό και πολυτελές SUV του κόσμου».

Σε μηχανικό επίπεδο, το SUV της Bentley θα τροφοδοτείται από έναν 12κύλινδρο κινητήρα, με απόδοση 575 έως 650 ίππους και θα μοιράζεται την «ίδια αρχιτεκτονική και σύστημα τετρακίνησης» με τα μοντέλα της Audi και Porsche, πρόσθεσε ο Rose.

Επίσης, θα διατίθεται με τέσσερις, πέντε ή επτά θέσεις, αλλά μάλλον η 7θέσια επιλογή θα είναι κατά παραγγελία.

Επιπλέον, ο Rose τόνισε ότι το crossover αυτό θα έχει ικανή απόσταση από το έδαφος και θα διαθέτει δυνατότητες εκτός δρόμου, παρόμοιες με του Range Rover, μιας και θα απευθύνεται στο ίδιο πελατολόγιο.

Τέλος, η Bentley με το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάζει να πουλά 3.000 με 4.000 μονάδες το χρόνο σε όλο τον πλανήτη, αλλά κυρίως στην Αμερική.

Πηγή: autotriti.gr