Το Prius ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 2.000.000 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις γενιές του δημοφιλούς υβριδικού μοντέλου της Toyota.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που η ιαπωνική εταιρεία έδωσε σήμερα σε δημοσιότητα, μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις του Prius ανήλθαν στις 2.012.000 μονάδες ανά τον κόσμο.

Σήμερα, το Toyota Prius III διατίθεται σε περισσότερες από 70 αγορές ανά την υφήλιο, με σημαντικότερες σε επίπεδο μεριδίου αγοράς την Ιαπωνική, καθώς και εκείνη της Β. Αμερικής.

Στόχος της Toyota είναι να αυξήσει μέσα στα προσεχή χρόνια και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δεκαετίας τις ετήσιες πωλήσεις των υβριδικών της οχημάτων πάνω από τον αριθμό του 1 εκ. μονάδων.

Για αυτό και τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας να βάλει στην παραγωγή τις υβριδικές εκδόσεις του νέου RAV4, καθώς και την αντίστοιχη του επερχόμενου Yaris. Μακροπρόθεσμα, η ιαπωνική εταιρεία προσδοκά όλη η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της να «συμπληρώνεται» και από μια υβριδική έκδοση.

Πηγή: 4troxoi.gr