Στην πρόσφατη έκθεση Logistics & Truck & VAN, που διοργανώθηκε από την Omind στο Metropolitan Expo, 9 με 11 Νοεμβρίου 2019, η εταιρία Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ παρουσίασε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα Van, του ομίλου SAIC, Μaxus EV80.

Η Shanghai Automotive Industrial Cooperation (SAIC), είναι μια εταιρία με ετήσιο κύκλο εργασιών τα 136.39 δισ. δολάρια το 2018, είναι Νο 39 στο Fortune 500, κατέχει την 7η θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Με ετήσιες πωλήσεις άνω των 7 εκατ. οχημάτων, κατέχει μερίδιο 24,1% στην εγχώρια αγορά της και σχεδιάζει τη δυναμική της επέκταση στην παγκόσμια αγορά, και την είσοδο της στη δυσκολότερη όλων, την ευρωπαϊκή.

Η τεράστια αγορά της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα, όπου υπήρχαν πολύ ισχυρά κρατικά κίνητρα για την προώθηση της τεχνολογίας της επέτρεψε να παρουσιάσει και να δοκιμάσει αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, με ιδιαίτερη επιτυχία στην κατηγορία των επαγγελματικών Van και πωλήσεις άνω των 80.000 αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το brand Maxus είναι η επαγγελματική σειρά οχημάτων και η συνεργασία ξεκινάει με την εισαγωγή των ηλεκτροκίνητων Van, των Maxus EV80, σε δύο τύπους οροφής (μεσαία με 10,4 κυβικά μέτρα ωφέλιμο χώρο, και υψηλή στα 11 κυβικά μέτρα). Στην έκθεση παρουσιάστηκε το Van σε έκδοση ψυχόμενου θαλάμου, με ψυκτικό μηχάνημα χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης και χαμηλότερο βάρος μόνωσης με χρήση ειδικών υλικών.

Νίκος Τσάδαρης