Η Koenigsegg γιόρτασε την κατασκευή του 100στού αυτοκινήτου της (το μοναδικό Agera S Hundra), που συμπτωματικά συμπίπτει με τα 10 χρόνια της φίρμας στο χώρο της αυτοκίνησης.

Η Koenigsegg δημοσίευσε ένα προωθητικό σποτ, το οποίο αποκαλύπτει την νέα Agera S Hundra. Το συγκεκριμένο υπεραυτοκίνητο, που παρουσιάστηκε επίσημα στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τόσο το 100στό αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της φίρμας, όσο και τα 10 χρόνια της Koenigsegg στο χώρο της αυτοκίνησης.

Στο βίντεο, ο διευθύνων σύμβουλος της Koenigsegg, Christian von Koenigsegg, μιλάει για το μοναδικό Agera S Hundra που κατασκεύασαν, καθώς και για τα γενέθλια της φίρμας του.

Να θυμίσουμε ότι η Koenigsegg Agera S Hundra είχε ανατεθεί σε συλλέκτη αυτοκινήτων από τη Μαλαισία για να τοποθετήσει επάνω στο αμάξωμά της φύλλα χρυσού 24ων καρατίων μαζί με το υπάρχον ανθρακόνημα. Επίσης, φύλλα χρυσού έχουν τοποθετηθεί και στο σύστημα εξαγωγής, στα στηρίγματα του καπό, καθώς και στην ανάρτηση.

Η ισχύς του Agera S Hundra πηγάζει από έναν 5λιτρο V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενου μοντέλου, που αποδίδει 1.030 ίππους και 1.100 Nm ροπής! Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 2,8 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 418 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr