Τι και αν η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ τελείωσε άδοξα για τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος είχε έξοδο, «τραυματίζοντας» την Mercedes του, ο Βρετανός πιλότος χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα των δοκιμών πολύ καλή.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 δήλωσε ότι είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι η Mercedes παρουσιάστηκε αρκετά ανταγωνιστική, ενώ επισήμανε πως δεν απέχουν πάρα πολύ από τις Red Bull.

«Είχα ένα πρόβλημα στο μπροστινό μέρος του μονοθεσίου. Πήγα προς τη στροφή έξι και όταν έστριψα δεν άλλαξε τίποτα, το μονοθέσιο κινήθηκε ευθεία. Οι μηχανικοί κάτι είδαν κατά τη διάρκεια του πιτ στοπ, αλλά όταν με φώναξαν ήταν ήδη αργά. Σε γενικές γραμμές ήταν μία πολύ καλή ημέρα και πολύ θετική. Ο Νίκο έκανε πολύ καλή δουλειά, μπορεί να μην έκανα ταχύτερο γύρο, αλλά το συμπέρασμα είναι θετικό», ήταν τα λόγια του Χάμιλτον για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Προφανώς υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να λύσουμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο η ομάδα δεν μπορεί να διορθώσει. Η Red Bull είναι πολύ γρήγορη, όπως πάντα, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ πίσω τους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρισκόμαστε εδώ. Το γεγονός ότι είμαστε όσο ανταγωνιστικοί δείξαμε είναι πραγματικά κάτι πολύ καλό».

Πηγή: sport-fm.gr