Το Brabus 700 Widestar κυκλοφόρησε λίγους μόλις μήνες μετά το ντεμπουτάρισμα του νέου SUV της Mercedes, G-Class, κάτι που προφανώς δεν ήταν αρκετό για την Brabus.

Δεν έχασε λοιπόν τον χρόνο της και έδωσε ξανά το χαρακτηριστικό της άγγιγμα στο G-Class, παρουσιάζοντας το 800 Widestar, που έχει άλλα 100 άλογα από τα ήδη εξωφρενικά 700 του προκατόχου του!

Το 800 Widestar είναι ένα καθαρόαιμο τζιπ που εισβάλει στην επικράτεια των supercars, καθώς τα τεχνικά του γνωρίσματα δείχνουν τα δόντια τους στα «θηρία» των δρόμων.

Όπως η αδιανόητη για SUV επιτάχυνσή του, αγγίζοντας τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, αλλά και η τελική του ταχύτητα, που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα.

Αφήνοντας τον 4λιτρο V8 με τα διπλά τούρμπο και την κτηνώδη ροπή κινητήρα κατά μέρος, όλες οι μετατροπές του G-Class φέρουν τη χαρακτηριστική σφραγίδα της Brabus με τις εξαλλοσύνες παντού.

Το 800 Widestar έχει ανθρακόνημα με τη σέσουλα, φορά τις 23αρες Platinum Edition ζάντες της Brabus και έχει ένα 9ταχυτο αυτόματο κιβώτιο που μετατρέπεται σε μηχανικό. Και πολλά ακόμα φυσικά.

Εξίσου υπέροχο έγινε και το εσωτερικό, με τα υπέροχα δέρματα στο σαλόνι και τον ατμοσφαιρικό LED φωτισμό στην οροφή.

Αν έφτασε εδώ η Brabus με το 800 Widestar, πού θα πάει άραγε μετά;