Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της νέας Quattroporte, η Maserati δίνει μια μικρή πρόγευση για την Ghibli, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί και να λανσαριστεί πολύ νωρίτερα από ότι αρχικά περιμέναμε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή ειδικού Τύπου, το new entry μοντέλο της ιταλικής φίρμας, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί στις αρχές του 2013, είτε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, είτε στη μεγάλη διεθνή έκθεσης της Σανγκάης.

Η νέα Ghibli, για την οποία οι Ιταλοί φιλοδοξούν ότι θα γίνει ένας άξιος ανταγωνιστής της BMW Σειράς 5 και της M ercedes E-Class, αναμένεται να έχει μήκος γύρω στα 5 μέτρα και να βασιστεί στην πλατφόρμα του Chrysler 300 και του Dodge Charger, ενώ θα κατασκευάζεται στο παλαιό εργοστάσιο Carrozzeria Bertone, που τα τελευταία 3 χρόνια ανήκει στη Fiat.

Κάτω από το καπό θα συναντήσουμε, πιθανότατα, το twin turbo V6 κινητήρα των 406 ίππων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν ακόμα υπερτροφοδοτούμενο V8 3.8 λίτρων, με την υπογραφή της Ferrari, που θα αποδίδει περίπου 500 ίππους!

Πηγή: autotriti.gr