Ο βετεράνος πιλότος Kimi Raikkonen θα παραμείνει και το 2013 στην ομάδα της Lotus μετά από επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας.

Με όλες τις σημαντικές θέσεις των ομάδων της Formula 1 να έχουν πλέον κλείσει για το επόμενο έτος, η Lotus ανακοίνωσε την παραμονή του Φιλανδού στην ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Για τον Kimi ήταν η πρώτη χρονιά φέτος μετά την επιστροφή του στη Formula 1 και όπως φαίνεται από την γενική κατάταξη των οδηγών μέχρι τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση, κάτι που σημαίνει οτι κάνει αρκετή καλή δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν υπέγραψε για πρώτη φορά με τη Lotus το Νοέμβριο του 2011, είχαν αναφέρει πως το συμβόλαιο είχε ισχύ για δύο χρόνια, αλλά τελικά η πρόσφατη ανακοίνωση διέψευσε όλα τα προηγούμενα.

“Νομίζω οτι η πορεία μετά την επιστροφή μου στη Formula 1 ήταν πολύ καλή μέχρι τώρα και η δουλειά της ομάδας μου είναι εξίσου καλή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να βρίσκομαι τόσο κοντά στην κορυφή όταν ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν¨ αναφέρει ο Kimi Raikkonen.

Πηγή: Autotriti.gr