Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2012 ενδέχεται να επιστρέψει στο πρόγραμμα της Φόρμουλα 1 το γαλλικό γκραν πρι του Magny Cours.

Ειδικότερα, η εφημερίδα L’Equipe, καθώς και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), είπαν ότι το αφεντικό του σιρκουί, Σερζ Σολνιέ, φάνηκε σίγουρος την Πέμπτη, εν μέσω των πρόσφατων προσπαθειών του να επαναφέρει τον αγώνα στο πρόγραμμα της F1, μετά την έξοδό του το 2008.

Η FIA δημοσίευσε το ημερολόγιο του 2011 αυτή την εβδομάδα, με τη Γαλλία για μια ακόμη φορά να έχει παραλειφθεί.
«Ναι. Σταματήσαμε το 2008, γιατί δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος από το γενικό συμβούλιο της Νιέβρης ή το περιφερειακό συμβούλιο της Βουργουνδίας», εξήγησε ο Σολνιέ.

Η κριτική που άσκησε ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Μπέρνι Έκλστοουν για το Magny Cours, αφορούσε την τοποθεσία του στην αγροτική κεντρική Γαλλία, και στη δυσκολία της διαδρομής από το Παρίσι.

Ο Σολνιέ είπε ότι αυτό το πρόβλημα πρόκειται να λυθεί.

«Ναι, ο αυτοκινητόδρομος A77 από το Παρίσι στο Magny Cours θα εγκαινιαστεί εντός των επόμενων εβδομάδων, και επίσης πρόκειται να τοποθετήσουμε σκεπαστές κερκίδες στη γωνία της Αδελαΐδας. Όπως κάθε χρόνο, έχουμε λάβει έγκριση από τη FIA για τη Φόρμουλα 1 και φέτος έχουμε διευρύνει το pitlane. Έχει γίνει. Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε πάλι ένα γκραν πρι Γαλλίας», επέμεινε.

«Θα φτιάξουμε το οικονομικό μας πακέτο πριν από τον Ιούνιο του 2011, είμαστε το μόνο σιρκουί στη Γαλλία εγκεκριμένο για την F1, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας», δήλωσε ο Σολνιέ.

πηγή: gazzetta.gr