Στις έντονες κριτικές που δέχτηκε ο Ρομάν Γκροσεάν από το Μαρκ Γουέμπερ για το ατύχημα που είχαν στην εκκίνηση του γκραν πρι της Ιαπωνίας, απάντησε ο Ερίκ Μπουγιέ.

Το αφεντικό της Lotus τόνισε πως ο 26χρονος έχει το ταλέντο για να γίνει ένας πετυχημένος πιλότος, ωστόσο συμπλήρωσε πως μόνο ο ίδιος μπορεί να διορθώσει τα λάθη του.

«Έχουμε μιλήσει πολύ με τον Γκροσεάν. Προσπαθούμε να τον κάνουμε να αισθανθεί πιο άνετα επειδή θέλουμε ένα πιο επιθετικό περιβάλλον για αυτόν».

«Ωστόσο, είναι ο μόνος που μπορεί να διορθώσει τα λάθη του. Κανένας άλλος δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Πρέπει να βρει τις ισορροπίες», ήταν τα λόγια του Γκροσεάν για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Νομίζω πως ο Γκροσεάν ανήκει στους προνομιούχους, έχει το ταλέντο να γίνει ένας πετυχημένος πιλότος και έχει και ένα γρήγορο μονοθέσιο για να πλασάρεται σε καλή θέση στις κατατακτήριες δοκιμές».

«Αν κοιτάξετε την εκκίνηση του στο γκραν πρι της Ιαπωνία, δεν άλλαξε τη γραμμή του, είχαμε αποφασίσει από την αρχή να διατηρήσει τη γραμμή του. Πριν την εκκίνηση του είπα “μην κάνεις το ίδιο, απλώς κράτησε τη γραμμή σου, μην πλησιάσεις και μην χτυπήσεις με κάποιο μονοθέσιο”. Και αυτό έκανε».

Δείτε το σχετικό βίντεο: