Η Kosmocar ανακοίνωσε την διάθεση του Skoda Citigo με δώρο το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 9.580 ευρώ. Η συγκεκριμένη προσφορά αφορά στην 3θυρη έκδοση Active, με τον κινητήρα ενός λίτρου, ισχύος 60 ίππων.

Με βάρος λιγότερο από 30 κιλά, το αυτόματο κιβώτιο – γνωστό ως ASG – είναι ένα από τα ελαφρύτερα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που κατασκευάστηκαν ποτέ. Παράλληλα, με αυτό επιτυγχάνεται ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καθώς η κατανάλωση βενζίνης είναι μειωμένη κατά 0,1 του λίτρου ανά 100 χλμ., σε σχέση με το χειροκίνητο (4,3 έναντι 4,4 λ./100 χλμ.).

Το νέο Citigo, με μήκος 3,597 μ., πλάτος 1,645 μ. και ύψος 1,478 μ. (το 5θυρο μοντέλο) είναι ένα από πλέον ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Με νέο design στο καπό και τον προφυλακτήρα, ανακαινισμένα φώτα ομίχλης, φώτα ημέρας LED και νέα γρίλια ψυγείου, «φορά» τον 3κύλινδρο κινητήρα των 999 κ.εκ., με απόδοση 60 και 68 ίππων.

Με πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό υποστήριξης οδηγού, όπως, Break Assist, φρένα έκτακτης ανάγκης, ηλεκτρονικό έλεγχο σταθερότητας (ESC), σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού (EDL) κλπ.

Νίκος Τσάδαρης