H McLaren Senna αποτελεί τη διάδοχο της P1. Είναι μια απόλυτη κατασκευή περιορισμένης παραγωγής, με τιμή στα 853.000 ευρώ. Μόλις 499 μονάδες θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί.

Το συναρπαστικό αυτό hypercar των 800 ίππων, που φέρει το όνομα του κατά πολλούς κορυφαίου πιλότου όλων των εποχών της Formula 1, Άιρτον Σενα, κυκλοφορεί τώρα και σε στατικό μοντέλο.

Μόνο που το συγκεκριμένο, δεν είναι ένα απλό, συμβατικό και φθηνό μοντέλο, αλλά ένα ακριβές αντίγραφο σε κλίμακα 1:8 που κυκλοφορεί από την Amalgam Collection σε περιορισμένα αντίτυπα, με τιμή που ξεκινά από τα 8.000 δολάρια (8.184 για την ακρίβεια).

Για την κατασκευή κάθε μοντέλου χρειάστηκαν 3.000 εργατοώρες από τους τεχνικούς της εταιρείας και αντλήθηκαν δεδομένα από το σύστημα CAD της McLaren, ενώ πριν παρουσιαστεί και διατεθεί προς πώληση, ελέγχθηκε εξονυχιστικά από μηχανικούς και σχεδιαστές της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του μοντέλου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, όπερ σημαίνει ότι αναλόγως των αναβαθμίσεων η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10.584 δολάρια! Το τελικό αποτέλεσμα πάντως είναι εντυπωσιακό, καθώς το μήκους 60 εκατοστών μοντέλο έχει τόσες πολλές λεπτομέρειες που σε κάνει να το χαζεύεις με τις ώρες…