Ηλεκτρικά Mini θα κατασκευαστούν στην Κίνα

Τι προβλέπει η συμφωνία της BMW με την κινέζικη Great Wall Motor


AUTO
13:20
12/07/2018
Ηλεκτρικά Mini θα κατασκευαστούν στην Κίνα
1
loading

Το BMW Group και ο Κινέζος κατασκευαστής Great Wall Motor υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την παραγωγική ηλεκτρικών οχημάτων Mini, μέσω νέας κοινοπραξίας με έδρα στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της Σινο-Γερμανικής Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang και η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, το BMW Group και η Great Wall Motor δεσμεύτηκαν για την ίδρυση νέας κοινοπραξίας, “Spotlight Automotive Limited”, που θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Παράλληλα με τα ηλεκτρικά Mini, η κοινοπραξία θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά οχήματα για την Great Wall Motor.

Η σύσταση της νέας εταιρίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Κινεζικών Αρχών και την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών διαδικασιών εγγραφής. Η έδρα της κοινοπραξίας θα βρίσκεται στην Επαρχία Jiangsu, όπου οι δύο εταίροι θα δημιουργήσουν μαζί μία νέα, προηγμένη Μονάδα παραγωγής.

dfsfs

Η παραγωγή των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας Μini στην Κίνα, στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση, αποτελεί βασικό στοιχείο της συνεχιζόμενης στρατηγικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής του BMW Group.

ghhhgf

Η συμφωνία πραγματοποιείται μετά την “επιστολή πρόθεσης” που υπογράφηκε με την Great Wall Motor στις 23 Φεβρουαρίου 2018. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα για το ηλεκτροκίνητο μέλλον της Μini, που έρχεται να προστεθεί στην προσεχή έναρξη παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού Mini μπαταρίας, στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη.

gfdgdgd

Η συμφωνία κοινοπραξίας υπογράφηκε από τον Wei Jianjun, Ιδρυτή και Πρόεδρο της Great Wall Motor, και τον Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, για τον τομέα της Εξέλιξης. Οι δραστηριότητες της κοινοπραξίας θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη, προμήθεια και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την Κινεζική αγορά.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Giorgis

    Όλοι οι κατασκευαστές υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με τους Κινέζους αυτές τις ημέρες για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Είναι γνωστό ότι, σε λιγότερο από 6 μήνες, όσες εταιρίες δεν πουλάνε ένα 10% ηλεκτρικά στην Κίνα, τότε αποκλείονται από την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Επειδή το κάνουν υπό πίεση και με υποχρέωση να συνεργαστούν με Κινέζους παραγωγούς, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν λάθη που μπορεί να τους κοστίσουν. Εξαίρεση αποτελεί η Tesla, που συμφώνησε να μην υποχρεούται να συνεργαστεί με τοπικούς παραγωγούς. Αναγκάζεται όμως κι αυτή να φτιάξει εργοστάσιο στην Κίνα λόγω των δασμών που έβαλαν οι Κινέζοι εξαιτίας του εμπορικού πολέμου του Τραμπ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει