Σε ριζικές αλλαγές προχωρά η γερμανική Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου: Aργά χθες επιβεβαίωσε ότι θα αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο Ματίας Μίλερ με τον σημερινό επικεφαλής της μονάδας VW Χέρμπερτ Ντις.

Εκτός από τη διοικητική ανακατάταξη, η VW παρουσίασε τα σχέδιά της για την εις βάθος αναδιάρθρωσή της, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατηγοριοποίηση των εμπορικών σημάτων του ομίλου σε τρεις νέες ομάδες – Volume, Premium και Super Premium.

Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι η αποκέντρωση της λήψης διοικητικών αποφάσεων, προκειμένου αυτή να γίνει ταχύτερη και πιο ευέλικτη.

Ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της εταιρίας Χανς Ντίτερ Πετς δήλωσε ότι ο Ντις, ως διευθυντής μονάδας, έχει αποδείξει «την ταχύτητα και την αυστηρότητα με την οποία μπορεί να εφαρμόσει διαδικασίες ριζικού μετασχηματισμού».

«Ο στόχος του ομίλου Volkswagen είναι και παραμένει να ευθυγραμμιστεί η εταιρία και οι μονάδες της με τις μελλοντικές ανάγκες», δήλωσε ο Πετς. «Ο Ντις είναι ο κατάλληλος μάνατζερ για αυτό», πρόσθεσε.

Ο Πετς ευχαρίστησε τον Μίλερ που βρέθηκε στο τιμόνι της εταιρίας κατά τη «μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της», όπως τη χαρακτήρισε. Ο Μίλερ ανέλαβε τα ηνία της VW λίγο μετά την παραδοχή της εταιρίας τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε εγκαταστήσει λογισμικό σε οχήματα ντίζελ που παραποιούν τις εκπομπές ρύπων.