Είναι γεγονός ότι τα 3 νέα Ford Mondeo, Seat Toledo και Chevrolet Cruze SW είναι 3 πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αυτοκίνητα.

Έχουν όμως έναν πολύ σημαντικό κοινό παρανομαστή. Και τα 3 δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες των ευρωπαϊκών οικογενειών. Επίσης, και τα 3 πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην έκθεση της Γενεύης πριν από 2 εβδομάδες. Ακολουθεί μια αναλυτική παρουσίαση, μιας και το κάθε ένα έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Chevrolet Cruze SW – Πιο πρακτικό και ισχυρό

Πρόκειται για τη νέα έκδοση αμαξώματος του επιτυχημένου μοντέλου της Chevrolet που γνωρίζουμε ήδη ως σεντάν και ως χάτσμπακ. Στα βασικά στοιχεία του μοντέλου είναι η ενδιαφέρουσα σχεδίαση, αντίθετα με ό,τι ισχύει με πολλά στέισον βάγκον αυτοκίνητα.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το συνολικό του μήκος ανέρχεται σε 4,67 μέτρα και ο χώρος αποσκευών του κυμαίνεται από τα 500 έως και 1.500 λίτρα όγκου, ανάλογα με τη θέση των αναδιπλούμενων καθισμάτων.

Σε τεχνικό επίπεδο, το νέο Chevrolet Cruze SW θα σταδιοδρομήσει εμπορικά και με δύο νέους κινητήρες στη γκάμα του. Πρόκειται για ένα νέο μοτέρ βενζίνης τούρμπο 1,4 λίτρων με 140 ίππους αλλά και για ένα καινούριο σύνολο diesel 1,7 λίτρων με 132 ίππους και 300 Nm ροπής μόλις από τις 2.000 σ.α.λ.

Seat Toledo Concept

Στα σεντάν μοντέλα φαίνεται πως επιστρέφει η Seat μετά από αρκετό καιρό. Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης η ισπανική φίρμα παρουσίασε το νέο Toledo Concept, ένα πολύ ενδιαφέρον σεντάν μοντέλο που βασίζεται τεχνολογικά στο επίσης νέο Volkswagen Jetta.

Από τις εικόνες που διέρρευσαν φαίνεται πως το μοντέλο παρόλο που επίσημα είναι πρωτότυπο δεν θα αργήσει να περάσει στην παραγωγή, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στη γκάμα της Seat.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί πως το Toledo Concept έχει μήκος 4,48 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 5 επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ του να έχει όγκο 500 λίτρων.

Ford Mondeo – Πιο ενδιαφέρον από ποτέ

Το νέο μεσαίο Ford θα είναι το πρώτο παγκόσμιο οικογενειακό της μάρκας, αφού θα πωληθεί ίδιο –αλλάζει μόνο η ονομασία– στη Βόρεια Αμερική, στην Ασία και στην Ευρώπη. Σχεδιαστικά φέρει περισσότερες χυτές γραμμές, νέα μάσκα με μεγάλη γρίλια και μακρόστενα φωτιστικά μπροστά, αλλά και χαμηλότερη οροφή με τελείωμα που το κάνει να μοιάζει με 4θυρο κουπέ.

Το εσωτερικό του νέου Ford Mondeo είναι αρκετά σύγχρονο και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα «καλούδια». Ποιοτικά, αναμένεται και πάλι να είναι πολύ καλό όπως και σε επίπεδο χώρων, ενώ η Ford αναφέρεται ιδιαίτερα στο κομμάτι της σημαντικά βελτιωμένης ηχομόνωσης.

Στο νέο Ford Mondeo οι κινητήρες βενζίνης της σειράς EcoBoost που γνωρίσαμε στο ανανεωμένο υπάρχον Mondeo, θα είναι και πάλι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της γκάμας. Με turbo και άμεσο ψεκασμό, τα μοτέρ αυτά των 1,6 και 2,0 λίτρων, θα συνδυάσουν την πολύ καλή απόδοση και επιδόσεις, με την οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2.

Παράλληλα, στη γκάμα θα υπάρξουν και πάλι οι κινητήρες diesel σε αντίστοιχους κυβισμούς με αυτές των βενζινοκινητήρων. Δεν αποκλείεται πάντως για πρώτη φορά στην ιστορία του το νέο Mondeo να λάβει και υβριδικές εκδόσεις, ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερη οικονομία και οικολογία κίνησης.

Σε ό,τι αφορά στον αμερικανό «αδελφό» του, το Fusion, εκεί έχουμε ήδη δει τις υβριδικές του εκδόσεις που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η «απλή» υβριδική χρησιμοποιεί την ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες, ενώ η άλλη, με την ονομασία «Energi», μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες και από μια εξωτερική παροχή ρεύματος.

Πηγή: autotriti.gr