Η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών scooter evolvemotorcycles κατασκεύασε την Xenon, ακριβώς όπως θα έβγαινε η lightcycle του Tron από την οθόνη.

Κινείται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρα, σε αντίθεση με το πρωτότυπο της ταινίας Tron: Legacy που είχε συμβατικό τετράχρονο βενζινοκινητήρα – και διατίθεται προς πώληση.

Συγκεκριμένα, το πρώτο και μοναδικό τεμάχιο που έχει κατασκευαστεί έχει βγει σε δημόσια δημοπρασία από την CharityBuzz. Η δημοπρασία λήγει στις 14 Μαρτίου 2012, φιλοδοξώντας να φτάσει τις 55.000 δολάρια που ήταν η αρχική τιμή πώλησης. Λίγες μέρες πριν τη λήξη πάντως οι προσφορές δεν έχουν ξεπεράσει τις 32.000 δολάρια.

Η φουτουριστική κατασκευή κινείται και μάλιστα αναπτύσσοντας ταχύτητα που ξεπερνά τα 120 χ.α.ω. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 32 ιντσών χωρίς άξονα, το περίβλημα από υαλοβάμβακα και η led διακόσμηση είναι από την OLED.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 40kw με μπαταρίες ιόντων λιθίου σε δύο επιλογές: 120 Ah που φορτίζουν σε 4 ώρες και επαρκούν για μια απόσταση 160 χιλιομέτρων περίπου, ή 60 Ah που φορτίζουν σε 3 ώρες και επαρκούν για 50 χιλιόμετρα.

Δεν έχει και πολύ σημασία αν η κατασκευή οδηγείται ή αν είναι άνετη –καθώς ο οδηγός ουσιαστικά ξαπλώνει πάνω στο όχημα -, το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει από κάπου απαρατήρητο και να μην τραβήξει την προσοχή οπουδήποτε κι αν βρεθεί… Στην πραγματική ζωή, στη μεγάλη οθόνη ή ακόμη στις σελίδες ενός comic απ’ όπου ουσιαστικά ξεκίνησε και την καριέρα του.