Mε ακόμα πιο δυναμικό στυλ και βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, το καινούριο Α3 έρχεται για να συνεχίσει την πολύ επιτυχημένη εμπορική πορεία των προκατόχων του.

Σε ένα ειδικό event, στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενευής, η Audi προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου A3. Το καινούριο της μικρομεσαίο μοντέλο υιοθετεί ακόμα πιο δυναμικό στυλ δίχως όμως να έχει αλλάξει δραματικά σε επίπεδο εμφάνισης.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από την εμφάνιση, το Α3 ενσωματώνει πολλές αλλαγές σε επίπεδο τεχνολογίας. Σημαντική τροποποίηση στο νέο μοντέλο είναι η καινούρια πλατφόρμα στην οποία βασίζεται.

Ονομάζεται MQB (Modular Transverse Matrix) και αποτελεί βάση «πασπαρτού» για διαφορετικά αυτοκίνητα εντός του ομίλου VW. Εν τω μεταξύ, τονίζεται πως σε πρώτη φάση βλέπουμε την 3θυρη έκδοση του γερμανικού μοντέλου το οποίο παρουσιάζεται κατά 80 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το σημερινό.

Από πλευράς διαστάσεων δεν έχει υπάρξει καμιά αλλαγή. Έτσι, το νέο Α3 έχει μήκος 4,23 μέτρων, πλάτος 1,77 μέτρων και ύψος 1,42 μέτρων, ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται σε 2,601 μέτρα.

Κάτω από το καπό του διαθέτει ένα 2λιτρο TDI μοτέρ 150 ίππων και ροπής 320 Νm. Σε ό,τι έχει να κάνει με κινητήρες βενζίνης, η γκάμα του αυτοκινήτου ξεκινά από τα 1,4 λίτρα TFSI με 122 ίππους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πανίσχυρο 1,8 TFSI μοτέρ με 180 ίππους. Μέσα στο χρόνο θα δούμε στο Α3 και ένα νέο κινητήρα diesel 1,6 λίτρων με μέση κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. και CO2 99 γρ./χλμ.

Πηγή: autotriti.gr