delamagen.gr
Έδωσαν μια φουτουριστική πινελιά στις εκθέσεις…Tις περισσότερες φορές κατασκευάζονται για να δείξει η αυτοκινητοβιομηχανία τις δυνατότητες της στο να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες, άλλες φορές είναι απλά πρωτοποριακές ιδέες που γεμίζουν τα Auto shows.

Απ’ όπου κι αν προέρχονται τα concept αυτοκίνητα είναι εντυπωσιακές δημιουργίες που μπορεί να μην δούμε ποτέ στο δρόμο αλλά το φουτουριστικό τους design αφήνει άφωνους τους λάτρεις της οδήγησης και όχι μόνο…

Αυτά είναι τα καλύτερα concept της φετινής χρονιάς…

BMW Vision ConnectedDrive

Παρουσιάστηκε στο Geneva International Motor Show 2011 και αποτελεί το επόμενο βήμα στην οδήγηση. Όλες οι εφαρμογές βρίσκονται στα ψηφιακά όργανα του οχήματος για μια άνετη οδήγηση. Το BMW Vision ConnectedDrive μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο.

Rolls-Royce 102EX

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό Phantom το οποίο είναι διαθέσιμο για testdrive στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αμερική. Το ηλεκτρικό 102EX διατηρεί την πολυτέλεια και την άνεση κάθε άλλου αυτοκινήτου της Rolls-Royce.

Alfa Romeo 4C

Το διθέσιο στιλάτο μικρό της Alfa Romeo δανείζεται πολλά στοιχεία από το 8C Competizione και το ελαφρύ του σασί μαζί με τη δομή του από ανθρακονήματα το κάνουν να ζυγίζει περίπου 850 κιλά.

VW Bulli

To Transporter επέστρεψε ακόμα και ως concept με το ψευδώνυμο Bulli. Το βανάκι έχει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και μπορεί να φιλοξενήσει στην άνετη καμπίνα του μέχρι έξι άτομα. Το Bulli είναι ηλεκτρικό και το iPad έχει αναλάβει την ενημέρωση του οδηγού και την ψυχαγωγία των επιβατών.

Infiniti Etherea

Οικονομία, πολυτέλεια, απόδοση και στιλ. Η Infiniti ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό/υγραεριοκίνητο Etherea τα έχει όλα. Ο κινητήρας του Etherea έχει απόδοση 245 ίππων αλλά δεν ξέρουμε αν ποτέ θα πάρει τον δρόμο της αγοράς.

Chevrolet Mi-ray Roadster

Το επιβλητικό και υβριδικό concept της Chevrolet παρουσιάστηκε στο Seoul Motor Show 2011 και σηματοδοτεί τα 100 χρόνια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με την εταιρία έτσι θα είναι το μέλλον των αυτοκινήτων. Δες το σαλόνι του και θα καταλάβεις.

Porsche 918 RSR

Ήδη ξέρουμε ότι είναι λίγοι οι τυχεροί που θα αποκτήσουν μια υβριδική Porsche 918 Spyder. Σίγουρα όμως θα την άλλαζαν αν έβγαινε στην αγορά αυτό το μοντέλο. Το 918 RSR είναι φανερά επηρεασμένο από τη νικήτρια Porsche 917 του Le Mans και έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τα νέα μοντέλα της εταιρίας. Ο twin turbo κινητήρας V8 συμπληρώνεται από τους ηλεκτρικούς κινητήρες για κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και έχει απόδοση που μπορεί να φτάσει τους 767 ίππους!

Rinspeed BamBoo

Το ηλεκτρικό BamBoo της ελβετικής Rinspeed μας θυμίζει καλοκαίρι. Πίσω από τη ρετρό εμφάνιση το ελβετικό concept car διαθέτει αρκετά σύγχρονα στοιχεία όπως το αμάξωμα από συνθετικά υλικά και την εμπρός γρίλια που έχει την δυνατότητα απεικόνισης μηνυμάτων από το Facebook και άλλες διαδικτυακές διασυνδέσεις.

BMW 328 Hommage

Ένα ταξίδι στο παρελθόν. Η γερμανική φίρμα κατατρόπωσε τους πάντες παρουσιάζοντας την εκπληκτική 328 Hommage, ουσιαστικά ως φόρο τιμής στην ιστορική 328 του 1936 που φέτος γιόρτασε τα 75 της χρόνια. To αυτοκίνητο δεν έχει πόρτες όπως τα αγωνιστικά πρωτότυπα της δεκαετίας του 1930, ενώ στο εσωτερικό έχει δύο iPhones στη θέση του συνοδηγού που εκτελούν χρέη GPS και χρονομέτρου.