H Dacia έχει αποκτήσει σταθερή παρουσία στη σειρά αγώνων Andros Trophy τα τελευταία χρόνια με το Duster. Μάλιστα, η σημασία που δείχνει στο θεσμό αυτό η θυγατρική της Renault φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλη, αφού πρώτα εκεί παρουσιάστηκε πριν από αρκετό καιρό ως αγωνιστικό το Duster και μετά το είδαμε σε μορφή παραγωγής.

Πλέον, η Dacia έχει αποφασίσει να κάνει το ίδιο και με το Lodgy, το νέο της MPV που θα ξεκινήσει την πορεία ως αγωνιστικό, στα χέρια του διάσημου Alain Prost και του υιού του Nicolas.

H αγωνιστική περιβολή που έχει στις εικόνες αυτές το Lodgy μας αφήνει κάποια μικρά περιθώρια για συμπεράσματα ως προς την αισθητική του. Πάντως δείχνει μοντέρνο και αρκούντως ενδιαφέρον, βασιζόμενο πάντα στο σχεδιαστικό μοτίβο που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Dacia.

Από τεχνικής άποψης το αυτοκίνητο του Prost χρησιμοποιεί μοτέρ 3λιτρο με 355 ίππους και 360 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται μόνιμα και στους 4 τροχούς. Φυσικά στο αυτοκίνητο παραγωγής τα χαρακτηριστικά αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε ως την έκθεση της Γενεύης στις αρχές του 2012 για να δούμε την πολιτική έκδοση παραγωγής του Dacia Lodgy.

Πηγή: autotriti.gr