Με το αριστερό ξεκίνησε το τριήμερο στην Ιαπωνία ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος στην πρώτη περίοδο είχε έξοδο με αποτέλεσμα να «πληγώσει» το μπροστινό μέρος της Red Bull. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε πως δεν έκανε μεγάλο λάθος.

«Νομίζω πως δεν ήταν μεγάλο λάθος. Τα λάθη εδώ μπορεί να κοστίσουν πολύ. Είχα μία έξοδο και προσπάθησα να επιστρέψω στην πίστα, ελαττώνοντας την ταχύτητα του μονοθεσίου, όσο μπορούσα. Δεν έγινε κάτι σημαντικό, αλλά μερικές ζημιές», ήταν τα λόγια του Φέτελ.

Ο πιλότος της Red Bull δεν παρέλειψε να αναφέρει πως φέτος έχουν δυσκολότερο έργο με τη χρήση του συστήματος των κινούμενων αεροτομών, DRS.

«Δεν αισθανόμουν πολύ άνετα. Πέρυσι νομίζω πως ήμασταν πιο γρήγοροι σε αυτήν την πίστα από ότι φέτος. Ήταν συναρπαστικά, όχι τόσο εύκολα, όσο έχουμε συνηθίσει ιδιαίτερα όταν είχαμε το DRS ανοιχτό», συμπλήρωσε.

Ο Φέτελ και στις δύο περιόδους στην πίστα της Σουζούκα, πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση. Ο πιλότος των «κόκκινων ταύρων» θέλει μόνο έναν βαθμό για να πανηγυρίσει και… επίσημα το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο τίτλο του.

Πηγή: sportfm.gr