Πολύ ενδιαφέρον προκαλεί ένα ρεπορτάζ που ασχολείται με το εισόδημα των οδηγών της Formula 1, οι οποίοι φαίνεται να μην τους αγγίζει η οικονομική κρίση.

Στη λίστα των «πληρωμών» βρίσκεται πρώτος ο Fernando Alonso, οδηγός της Ferrari, με αμοιβή 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ισπανός, αν και στη 3η θέση της γενικής κατάταξης των οδηγών, πληρώνεται αδρά από την ομάδα της Ferrari, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της F1 είναι ο έμπειρος Michael Schumacher με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τρίτος ακολουθεί ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος 2011, Sebastian Vettel. Μπορεί ο Γερμανός να έχει κάνει ένα δυνατό σερί, αλλά δεν είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος, ή μήπως τελικά είναι;

Ο Vettel αμείβεται με 15 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή διπλός μισθός σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, ο νεαρός οδηγός των «κόκκινων ταύρων» αμείβεται επιπλέον για κάθε του επιτυχία, ενώ θα πάρει  μπόνους 6 εκατομμύρια ευρώ για το πρωτάθλημα του 2011 και ακόμα 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που κατακτήσει και το πρωτάθλημα του 2012.

Σε κάθε αγώνα που τερματίζει πρώτος, ο Γερμανός έχει έσοδα 500.000 ευρώ, που σημαίνει 4,5 εκατομμύρια ευρώ έως τώρα, ενώ για μια θέση στο βάθρο, η ομάδα του πληρώνει 250.000 ευρώ. Μήπως χάσατε το λογαριασμό;

Πηγή: autotriti.gr