Το πρωτότυπο Honda EV Concept το είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση του Λος Άντζελες, αλλά η ιαπωνική εταιρεία δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να το παρουσιάσει και στην έκθεση της Φρανκφούρτης, προκειμένου να διαφημίσει τις πράσινες τεχνολογίες. Εκεί μας έδωσε και ορισμένες επιπλέον πληροφορίες για την έκδοση παραγωγής του.

Μόλις το αυτοκίνητο πάρει το δρόμο της παραγωγής, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο 2012, θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από το FCX Clarity . Το αυτοκίνητο υπάγεται στο πρόγραμμα Electric Mobility Network της Honda που σαν στόχο έχει να μειώσει τους ρύπους των οχημάτων της συνολικά.

Σύμφωνα με τη Honda, η αυτονομία του θα είναι 160 χιλιόμετρα, η οποία όμως θα μπορεί να αυξηθεί αφού το αυτοκίνητο θα κάνει χρήση των τριών set up οδήγησης Econ, Normal και Sport. Έτσι, στη λειτουργία Normal η αυτονομία θα βελτιώνεται κατά 17%, και στην Econ κατά 25%, σε σχέση πάντα με τη λειτουργία Sport.

H ανώτατη ταχύτητα του θα είναι τα 145 χλμ./ώρα, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι στη λειτουργία Sport, τα 0-100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε χρόνο αντίστοιχο με όχημα που χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων! Οι μπαταρίες του θα φορτίζονται σε λιγότερο από 12 ώρες από μια πρίζα των 120V και σε λιγότερο από 6 ώρες από μια πρίζα των 240V.

Ακόμα δεν έχει γίνει κουβέντα γύρω από την τιμή του ηλεκτρικού Honda Jazz, ούτε για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα της παραγωγής και διάθεσής του. Παρόλα αυτά, θεωρούμε πως θα το λανσάρει αρχικά το 2012 σε επιλεγμένες αγορές και έναν χρόνο αργότερα θα βρεθεί στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

Πηγή: autotriti.gr